Savaş Her Yaştan "Yetim ve Öksüz" Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Savaş Her Yaştan "Yetim ve Öksüz" Bıraktı

Suriye'deki iç savaşta anne ve babalarını kaybeden yetişkinler ile çocuklar, yakınlarıyla geldikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşamların sürdürmeye çalışıyor.

12.04.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaşta anne ve babalarını kaybeden yetişkinler ile çocuklar, yakınlarıyla geldikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşamların sürdürmeye çalışıyor.

Can güvenlikleri için yakınlarının yanına yerleşen savaşın kimsesizleri, anne ve babalarından o günlerin anısı olarak hatıra kalan eşyaları ve fotoğraflarıyla mutlu olmaya çalışıyorlar. Sığındıkları Reyhanlı'da kendilerine yeni bir yaşam kuran Suriyeli aileler, yaşadıkları acı dolu günleri ise unutamıyor.

Aileler, hayırseverlerin destekleri ve günübirlik işlerde çalışarak ihtiyaçlarını gideriyor.

Ride Almadı (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın kendisinden hem eşini hem de babasını aldığını söyledi.

Yaklaşık 3,5 ay önce Hama'dan Reyhanlı'ya geldiklerini anlatan Almadı, "Biz ailemizle ülkemizde sonuna kadar dayandık. Eşimi ve babamı aynı gün varil bombası yüzünden kaybettim. 4 çocuğumla birlikte tutunacak dalımız kalmadığı için Reyhanlı'ya geldik." dedi.

Çocuklarının geleceği için çalıştığını aktaran Ride Almadı, " Türkiye'de olduğumuz için mutluyuz. Bundan sonra evlatlarımın huzuru ve hayatlarını güzelleştirmek için çaba sarf edeceğim. Babam ve eşimin kaybından dolayı yaşadığım acı hiçbir şekilde hafiflemiyor, ancak onlardan bir kaç kare fotoğraf ve hayalleri kaldı." diye konuştu.

Babasını yitirdiği savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 10 yaşındaki Ömer Almadı da Reyhanlı'da yarım kalan eğitimini tamamlamaya çalıştığını anlatarak, "Burada olduğum için mutluyum. Babamı çok özledim. İnşallah Suriye'ye döner ve mezarını ziyaret edebilirim." şeklinde konuştu.

Savaş ailesini parçaladı

Sihem Aburas da (31) eşinin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü, babası ve annesinin de varil bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini anlattı.

Yaklaşık 8 ay önce Reyhanlı'ya geldiği bilgisini veren Aburas, "Bir kızımla hayatımızı daha önceden Reyhanlı'ya gelen yakınımızın yanında sürdürüyoruz. Tüm ailemi savaşta kaybettim. Bir hafta arayla annem, babam ve eşim yitip gitti. Oldukça zor dönemler yaşadık, kızımla can güvenliğimiz için kaçtık." diye konuştu.

Aburas, "Günübirlik işlere giderek kızımla yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu halimize şükür. Yaşadığımız acıların tarifi mümkün değil. Bir an önce savaşın bitmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Mune Abdullah da (17) babası ve kardeşini savaşta kaybettiğini söyledi.

Bir yıl önce Reyhanlı'ya gelen Abdullah, "Canlarımızı varil bombaları aldı. Onların yokluğuna alışmak zor. Annemle birlikte bir yıldır burada yaşıyoruz. İçimdeki yangın hiçbir zaman geçmeyecek." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaş Her Yaştan 'Yetim ve Öksüz' Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement