Savaş Suçlusu Eski Sırp General Tolimir Öldü - Son Dakika
Güncel

Savaş Suçlusu Eski Sırp General Tolimir Öldü

Savaş Suçlusu Eski Sırp General Tolimir Öldü

Srebrenitsa'daki soykırımda aktif rol adlığı gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen Sırp general Zdravko Tolimir öldü.

09.02.2016 11:40  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Srebrenitsa'daki soykırımda aktif rol üstlendiği gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen eski Sırp general Zdravko Tolimir (68) hayatını kaybetti.

MLADİC'İN SAĞ KOLUYDU

Bosna'daki savaşta (1992-1995), Sırp komutan Ratko Mladic'in yardımcılığını yapan ve bu nedenle "Mladic'in sağ kolu" olarak da bilinen Tolimir'in, hapis cezasını çektiği Lahey'deki cezaevinde dün gece hayatını kaybettiği bildirildi.

SOYKIRIM SUÇUNDAN MÜEBBET HAPİS

Srebrenitsa'da 1995 yılı temmuz ayında yaşanan ve 8 binden fazla Boşnak sivilin hayatını kaybettiği soykırımdaki sorumluluğu nedeniyle 2012 yılında ICTY tarafından müebbet hapse mahkum edilen Tolimir'in cezası geçen yıl nisan ayında onanmıştı.

ETKİN ROL ÜSTLENDİĞİNE HÜKMEDİLDİ

Mahkeme Tolimir hakkındaki kararınında, zanlının Srebrenitsa'daki soykırımda işlenen cinayet, sürgün ve insanlığa karşı suçlarda etkin rol üstlendiğine hükmetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaş Suçlusu Eski Sırp General Tolimir Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • TURKUAZ: EVET HESAP VAKTİ KATLETTİĞİN İNSANLARIN HESABINI VER BAK ALIM 5 0 Yanıtla
  • Duğrucu : Zalimler için yaşasın cehennem 3 1 Yanıtla
  • kasimpasa: darisi yezit tin basina 2 1 Yanıtla
  • Zuhal AsmA: Sırplılar oldugu gıbı yok olur ınsaALLAH AMIIN 2 1 Yanıtla
  • DADAŞ: ölüm bu kan içici katile kolay olmamalıydı, aslında çeke çeke sürüne sürüne ölecekti, ama katliamların hesabını şimdi öbür dünyada versin... 3 0 Yanıtla
  • kızıltepeli: Demek savaş suçu diye bir şey var ve bunun cezasız kalmaması gerek rütbesi makamı ne olursa olsun 1 1 Yanıtla
  • Hasan izarar: Beyler müslüman olmayana rahmet okunmaz 2 0 Yanıtla
  • 15 yıl sonra: day of reckoning 0 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement