Savaşın En Sessiz Tanıkları İçin Türbeyi Mesken Edindi - Son Dakika
Güncel

Savaşın En Sessiz Tanıkları İçin Türbeyi Mesken Edindi

Suriye'de hem Hafız Esed hem de oğlu Beşar Esed'in zulmünü yaşadığını belirten Kobanili Halil İbn-i Resul, Suruç'taki Seyyid Şeyh Salih-i Kosan Türbesini mesken edindi.

16.10.2014 11:09  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acılı baba şimdilerde IŞİD ve YPG arasındaki çatışmaların kıskacında bıraktığı savaşın en sessiz tanıklarından olan işitme engelli iki çocuğu için gece-gündüz sema el açarak savaşın bitmesi için dua ediyor.

Suriyeli savaş mağdurları ülkelerinin ölüm kusan topraklarında hayatın yeniden başlaması için türbelerde semaya el açtı. Hem Hafız Esed hem de oğlu Beşar Esed kaynaklı iç ayaklanmaların yaşandığı dönemlere tanık olan 70 yaşındaki Kobanili Halil İbn-i Resul özellikle Şanlıurfa Suruç’ta bulunan Seyyid Şeyh Salih-i Kosan Hz. Türbesi’ni neredeyse günaşırı ziyaret ederek ibadet ettiğini açıkladı. Yorgun bedenine ve gözünün yaşına aldırış etmeden hergün 38 yaşındaki kızı Emine ve 41 yaşındaki oğlu Fadıl’ın hayatlarından endişe ettiği için dua ettiğini anlatan baba Resul; “ İşitme engelli iki çocuğum için Kobani’ye gidip alışveriş yaptım. Çocuklarımın üstüne kapıyı da kilitledim. Ancak dönüşte YPG güçleri yolumu kesti ve köyümün IŞİD militanları tarafından ele geçirildiğini söyledi. Ben de kendi imkanlarımla Suruç’a geldim ve sığındım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu savaş biran önce bitsin ve biz de ülkemize geri dönelim” dedi.

Öte yandan haftanın dört günü ziyarete açık olan türbeye son zamanlarda en çok Suriyelilerin geldiğini açıklayan Türbe Sorumlusu Salih Kızmaz; “ Genellikle misafirlerin yüzde 90’ı Suriyeli. Burada dua edip Allah’a yalvarıyorlar. Bu savaşın bir an evvel bitmesi için dua ediyorlar. Ne kadar Suruç halkı sahip çıksa da kendilerine memleketlerinden alrı kalmanın hüznünü yaşıyorlar ve sıklıkla gelip türbeyi ziyaret edip ibadet ediyorlar” dedi. 

ALEV HAMİTOĞULLARI - SERHAT DEMİR

Savaşın En Sessiz Tanıkları İçin Türbeyi Mesken Edindi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaşın En Sessiz Tanıkları İçin Türbeyi Mesken Edindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement