Savaştan Kaçtı, Hayata Pirinç Tanesiyle Tutundu - Son Dakika
Yerel

Savaştan Kaçtı, Hayata Pirinç Tanesiyle Tutundu

Savaştan Kaçtı, Hayata Pirinç Tanesiyle Tutundu

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ressam ve hat sanatçısı Mahmut, mesleğini eşi ve iki çocuğu ile yerleştiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde sürdürüyor Kiraladığı küçük bir dükkanda sanatını icra eden Mahmut, İhlas suresi ile talebe göre isim ve resim de işlediği pirinç tanesinden.

06.11.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET ARİF ALTUNKAYNAK - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ressam ve hat sanatçısı, yerleştiği Nusaybin ilçesinde mesleğini sürdürüyor.

Bir süre önce eşi ve 2 çocuğu ile ilçedeki akrabalarının yanına yerleşen Abdulbasıt Mahmut, kiraladığı küçük bir dükkanda İhlas suresi ile talebe göre isim ve resim de işlediği pirinç tanesinden hazırladığı kolyenin satışından geçimini sağlıyor.

Sanatını sürdürme kararı aldı

Mahmut, AA muhabirine, ülkesindeki savaştan ailesiyle Türkiye'ye kaçtığını belirterek, Nusaybin ilçesinde yeni bir yaşama başladıklarını söyledi.

Suriye'de 4 yıl ressamlık ve hat eğitimi aldığını, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Rusça bildiğini belirten Mahmut, Türkçe'yi de öğrenmeye başladığını kaydetti.

Şam'da hediyelik eşya dükkanının bulunduğunu ifade eden Mahmut, yardımlarla yaşamını sürdürmek yerine yaşama yeniden tutundukları Nusaybin'de de sanatını sürdürme kararı aldığını söyledi.

Mahmut, ilçedeki çarşıda bir dükkan kiralayarak çalışmaya başladığını anlatarak, hat sanatı ve pirinç tanesine işlediği yazılarla ilgi gördüğünü belirtti.

Yeteneğini pirinç tanesine yansıtıyor

Mahmut, 2 dakikada pirinç tanesi üzerine İhlas suresini yazabildiğini kaydederek, bunun yanı sıra talebe göre başka isimler ve resimler de işleyerek hazırladığı kolyeleri sattığını dile getirdi.

Gören herkesin bu kolyelerden talep ettiğini anlatan Mahmut, "Pirince bir sure yazmak başkaları için çok zor ancak benim için çok basit. 10 yıldır bu işi yapıyorum. Türkiye'de hem sanatımı sürdürüyor hem de başkasına muhtaç olmadan aileme bakıyorum" diye konuştu.

Mahmut, İhlas suresi yazılı kolyeleri 10, başka bir isim veya resmin işlendiği kolyeleri de 5 liradan satışa sunduğunu sözlerine ekledi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Savaştan Kaçtı, Hayata Pirinç Tanesiyle Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement