Savaştepeli Madenciler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Savaştepeli Madenciler Anıldı

Savaştepeli Madenciler Anıldı

Savaştepeli madenciler anıldı Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde, Soma faciasında yaşamını yitiren Savaştepeli madenciler için anma programı düzenlendi.

13.05.2015 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savaştepeli madenciler anıldı

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde, Soma faciasında yaşamını yitiren Savaştepeli madenciler için anma programı düzenlendi.

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği kazanın birinci yıl dönümünde; faciada ölen Savaştepeli 37 madenci için Savaştepe Maden Çalışanları Derneği ile İlçe Müftülüğünün ortaklaşa anma programı düzenledi. Şehitleri anma programına Kaymakam Müfit Gültekin, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, MHP Balıkesir Milletvekili adayı İsmail Ok, Ak Partili Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, davetliler ve şehit madencilerin aileleri katıldı.

Ailelere başsağlığı dileyen Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, acılarını paylaşmak için hazır olduklarını söyledi. Ardından İl Müftüsü Açari, ölenler için dua okudu. Daha sonra sahneye gelen ölen madencilerden Erdoğan Sevben'in kızı 9 yaşındaki Sıla Sevben; babası için yazdığı 'Madenci evine bugün dönmedi' adlı şiiri okudu. Madenci kızı Sıla, alandakilere duygusal anlar yaşattı. Ardından Savaştepe'deki camilerde din görevlilerinden oluşan koro ilahiler seslendirdi. Son alarak; ölenler için Kuran okundu. Etkinlikte davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savaştepeli Madenciler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement