Savaştepeli Madenciler Protesto Gösterisi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Savaştepeli Madenciler Protesto Gösterisi Yaptı

Savaştepeli Madenciler Protesto Gösterisi Yaptı

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciaya tepki göstermek isteyen madenciler, belediye binası önünde oturma eylemi yaptı.

16.05.2014 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciaya tepki göstermek isteyen madenciler, belediye binası önünde oturma eylemi yaptı. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen 500 kişilik grup, Balıkesir- Soma karayolunu bir süre ulaşıma kapattı.

En fazla kayıpların yaşandığı yerler arasındaki Savaştepe'de yaşayan ve çevredeki madenlerde çalışan işçiler, bugün saat 15.30 sıralarında, Savaştepe Belediyesi önünde biraraya geldi. Madendeki çalışma şartlarının değiştirilmesini isteyen ve yasaların yetersizliğinden yakınan madenciler, Savaştepe Belediye Başkanlığı nünde 2 saat boyunca oturma eylemi yaptı. Savaştepe Belediye Başkanı Ak Partili Turhan Şimşek ve Emniyet Amiri Hayrettin Karayiğen, öfkeli grubu sakinleştirmeye çalıştı. Eyleme katılanların, daha yetkili birinin gelmesini istemesi üzerine Savaştepe Kaymakamı Yusuf Cıbır madencilerin yanına geldi. Kaymakamı da yetersiz gören grup, 2 saat boyunca oturma eylemini sürdürdü.

2 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ

Bir süre sonra yürüyüşe geçen madenciler, ilçe sokaklarında 'haklarımızı istiyoruz' ve 'bu şartlar da çalışmak istimiyoruz' sloganları atarak dolaştı. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen 500 kişi, tekrar oturma eylemi yaparak Balıkesir- Soma karayolunu ulaşıma kapattı. Polis ve jandarma ekipleri, madenciler ile konuşup dağılmaları konusunda uyarıda bulundu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE (Balıkesir), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savaştepeli Madenciler Protesto Gösterisi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement