Savcı Akkaş Hakkında Görevi Kötüye Kullanmaktan İddianame Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Savcı Akkaş Hakkında Görevi Kötüye Kullanmaktan İddianame Hazırlandı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcı Muammer Akkaş hakkında ’’görevi kötüye kullanma’’, hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise ’’görevi ihmal’’ suçlarından iddianame hazırlandı.

14.04.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcı Muammer Akkaş hakkında "görevi kötüye kullanma", hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise "görevi ihmal" suçlarından iddianame hazırlandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 3 Mart'ta 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında yargılama izni verdi. Yargılama izninin ardından Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosya Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

"SORUŞTURMA BELGELERİNİ BASINA SIZDIRDI"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Akkaş'ın yürüttüğü dosyada hiç kimsenin bilgisinin olmadığı soruşturma kapsamındaki bir kısım bilgi ve belgeleri medya ile paylaşmak suretiyle soruşturmanın gizliğini ihlal ederek basına sızdırdığı ve gizliliğe riayet etmediği kaydedildi.

İddianamede, Savcı Akkaş'ın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın mensuplarını çağırarak, "basın açıklaması" başlığı adı altında bildiri dağıttığı ve gerçeğe aykırı bilgiler aktardığı belirtildi.

"24 DAKİKA İÇERİSİNDE MAL VARLIĞINA EL KOYMA KARARI"

Olay tarihinde İstanbul Hakimi Süleyman Karaçöl hakkında ise savcılık, soruşturma dosyasında adı geçen şüphelilerin mal varlığına tedbir koyulabilmesi için aranılan suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphenin olup olmadığı, mal varlığının bu suçtan elde edilip edilmediği hususlarında hiçbir inceleme ve araştırma yapmadığı kaydedildi. Hakim Karaçöl'ün dosya üzerinden 24 dakika içerisinde dosyada bulunan kişilerin "mal varlığına el konulmasına" karar verdiği gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlandığı belirtildi.

YARGITAY'DA YARGILANACAKLAR

Şüpheliler savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında hazırlanan iddianame, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme soruşturmanın açılması kararı verdiği takdirde, dosya Yargıtay'a gönderilecek. Savcı Akkaş ile Karaçöl, birinci sınıf hakim ve savcı olmaları sebebiyle ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay'da yargılanacak.

TURAN ÇOLAKKADI TANIK OLARAK DİNLENECEK

Yargıtay'da savcı Akkaş "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla, hakim Süleyman Karaçöl ise "görevi ihmal" suçundan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. İddianamede Turan Çolakkadı, Oktay Erdoğan, İdris Kurt ve İsmail Uçar'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin ise tanık olarak dinlenmesi istendi.

Tekirdağ'a Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Akkaş, ve Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim olarak atanan Karaçöl HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savcı Akkaş Hakkında Görevi Kötüye Kullanmaktan İddianame Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement