Savcı, Cübbeli Ahmet'in Beraatini İstedi (2) - Son Dakika
Güncel

Savcı, Cübbeli Ahmet'in Beraatini İstedi (2)

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu "Karagümrük çetesi"ne yönelik açılan davada savcı mütalaasını verdi.

26.03.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu "Karagümrük çetesi"ne yönelik açılan davada savcı mütalaasını verdi. Savcı, Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında "Örgüt kurmak ve örgüte üye olmak", "Cinsel saldırı", "İnsan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık etme" beraat istedi. Savcı sadece sanıklardan Nejat Ergin hakkında "tehdit" suçundan, Mahjouba Demirel hakkında ise sahte pasaport bulundurmak suçundan cezalandırılmasını istedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Barış Sezek, Osman Aydemir ve Mahjouba Demirel geldi. Mahkeme başkanı, Savcı Yavuz Pehlivan'a mütalaasını açıklaması için söz verdi.

SAVCI: "MAĞDURLARLA ZORLA BERABER OLDUKLARINA DAİR YETERLİ DELİL BULUNMADI"

Savcı mütalaasında yargılamaya konu iddiaları sıraladı. Mütalaada, sanıklardan Barış Sezek ve Fas asıllı Mahjouba Demirel'in evlenme vaadiyle sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü için zaman zaman yurtdışına giderek bir kısım mağdurların getirildiği, söz konusu mağdurlara sanıklardan Ünlü'nün beğenmesi ve nikah yapılması halinde ayrı ayrı ev tutacağını, masraflarının karşılanacağını, aylık belli bir para verileceğini, dışarı çıkacakları durumda çarşaf giyeceklerini söyledikleri belirtildi.

Mütalaada, sanık Ünlü'nün masraflar için 13 bin lira gönderdiği, bir kısım mağdurlarla nikah kıydığı ve bir süre beraber olduğu tespit edildiği belirtildi.

Ancak, savcı mütalaasında, " Türkiye'ye getirilen mağdurların başkaca sanıklarla beraber olmadığı ve başkaca şahıslarla beraber olması için getirilmediği, mağdurların zorla beraber olduklarına dair yeterli delil bulunmadığı, emniyette bir kısım müştekilerin beyanlarından tehdit unsurundan bahsedilmiş ise de tapelerden bu hususların teyit edilemediği anlaşılmıştır" dedi.

ÜNLÜ İLE BERABER 16 SANIĞA BERAAT

Savcı, Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek, Osman Aydemir, Mahjouba Demirel, Burhan Adıyaman, Kamara Alihammedova, Kakramonjon Khoulmamadov, Mehmet Batur, Muhammed Ali Melemez, Kadriye Sezek hakkında "Örgüt kurmak ve örgüte üye olmak" suçlarından delil yetersizliği, "İnsan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık etme" suçlarından suçların manevi unsurunun bulunmadığı, "Cinsel saldırı" suçundan ise soyut iddia haricinde yeterli delil elde edilemediği gerekçeleriyle ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini talep etti. Savcı, sanıklar Nejat Ergin, Yiğit Ergin, Celil Yavuz, Saim Uyanık, Murat Tolga Ohri, İbrahim Danacılar hakkında "Örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlarından yeterli kesin inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatini istedi.

SAVCI "TEHDİT" VE "RESMİ BELGEDE SAHTECİLİKTEN" CEZA İSTEDİ

Savcı, Nejat Ergin hakkında sadece, mağdurlardan Ahmet Şahin ve Salih Aslan'ı ölümle tehdit ettiği suçlamasıyla "tehdit" suçundan, 1 yıldan 4 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Sanıklardan Mahjouba Demirel hakkında ise sahte pasaport bulundurduğu gerekçesiyle "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

"MÜVEKKİLİM UMRE'YE GİTMEK İSTİYOR"

Mütaalanın ardından söz alan sanık Barış Sezek'in avukatı Özkan Arıkan, "Müvekkilim anne ve babasıyla umreye gitmek istiyor. Bu nedenle yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddederek, talebin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar verdi.

Duruşma 23 Haziran'a ertelendi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı, Cübbeli Ahmet'in Beraatini İstedi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement