Savcı, Kadın Cinayeti Sanığına Tahrik İndirimi İstemedi - Son Dakika
Güncel

Savcı, Kadın Cinayeti Sanığına Tahrik İndirimi İstemedi

Savcı, Kadın Cinayeti Sanığına Tahrik İndirimi İstemedi

Adana'da cinsel ilişki isteğini reddeden eski çalışma arkadaşı 27 yaşındaki Ayça Tekin'i öldürdüğü iddiasıyla yargılan 20 yaşındaki Abdullah Koyuncu davasında savcı, ömür boyu hapis cezası talep ettiği sanığa tahrik indirimi istemedi.

28.11.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da cinsel ilişki isteğini reddeden eski çalışma arkadaşı 27 yaşındaki Ayça Tekin'i öldürdüğü iddiasıyla yargılan 20 yaşındaki Abdullah Koyuncu davasında savcı, ömür boyu hapis cezası talep ettiği sanığa tahrik indirimi istemedi.

Abdullah Koyuncu, 21 Nisan'da daha önce birlikte çalıştığı Ayça Tekin'i telefonla aradı. Parfümeri mağazasında yönetici olarak çalışan Tekin'in cevap vermemesi üzerine Koyuncu, cep telefonundan mesaj atarak buluşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Koyuncu'yu arayan Tekin, yalnız yaşadığı eve gelmesini istedi. Eve giden Koyuncu, iddiaya göre genç kıza cinsel ilişki teklif etti. Tekin'in bu isteği reddetmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tekin'i itekleyerek yere düşüren Koyuncu, genç kızı boğazına ayağıyla basarak öldürdü. Koyuncu, kızın cep telefonunu ve tablet bilgisayarını alarak arkadaşları 23 yaşındaki A.Y. ve 21 yaşındaki S.H. ile birlikte apartmanın çıkışında buluşup olay yerinden ayrıldı.

KAMERALARDAN BULUNDU

Ayça Tekin'e ulaşamayan ailesi ve erkek arkadaşı E.B. çilingir yardımıyla açtırdığı evin banyosunda, genç kızın cesedini buldu. Üzerinde gece kıyafeti bulunan, yüzünde de yere çarpma nedeniyle kanama olduğu belirlenen genç kızın cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Genç kızın evinden tablet bilgisayarı, cep telefonu ve giriş kapısının anahtarının da alındığını belirleyen polis, cinsel taciz üzerinde durdu. Otopside genç kızın beyin kanaması sonucu öldüğü, bakire olması ve herhangi bir cinsel saldırı izine rastlanmaması üzerine hırsızlık amacıyla cinayetin işlenmiş olabileceğini düşünen polis, katilin rahat hareket etmesini sağlamak için 'kalp krizi' sonucu öldüğünü duyurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, eve sık geldiği anlaşılan kişinin Abdullah Koyuncu olduğunu belirleyerek gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Koyuncu, tutuklandı.

'ABLA- KARDEŞ GİBİYDİK' SAVUNMASI

Hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istenen Abdullah Koyuncu ile cinayete iştirak etmek suçundan 15'er yıla kadar hapsi talep edilen S.H. ve A.Y., Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Ayça Tekin ile abla kardeş gibi olduklarını söyleyen Abdullah Koyuncu, savunmasında şunları dedi:

"Cinsel saldırı suçlamasını kabul etmiyorum. Ayça, sürekli akıl danıştığım bir insandı. Olay günü ailemle tartıştım. Moralim bozuk olduğu için konuşmak için Ayça'yı aradım. Evine gittiğim sırada Ayça, bir arkadaşıyla buluşmak için hazırlanıyordu. Hazırlanınca bana 'hadi gidiyoruz' diyerek kolumdan tuttu. Ben de 'beni dinlemeyecek misin?' deyince kolumdan çekti. Sert bir şekilde kolumu çekince yere düştü ve kaşı açıldı. Ayça, yerde oturur vaziyette paçamdan çekerek bağırmaya başlayınca korktum. Panikleyince ayağımla boğazına bastırdım. 1 dakika kadar titreyip hareketsiz kaldı. 15 dakika kadar ayılması için başında bekledim. Yüzünü yıkamak için banyoya sürükledim. Öldüğünü anlayınca evden kaçtım."

Diğer sanıklar ise cinayetten haberleri olmadığını ileri sürürken Tekin ailesinin avukatları ise tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını talep etti.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTENDİ

Son duruşmada esas hakkında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı ise, kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası talep ettiği sanığa şartları oluşmadığından haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını, diğer sanıklar hakkında ise mahkumiyetleri için her türlü şüpheden uzak kesin deliller olmadığı için beraat kararı verilmesi talep etti. Mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı, Kadın Cinayeti Sanığına Tahrik İndirimi İstemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement