Savcı, Komşusunu Öldüren Sanık İçin Müebbet İstedi - Son Dakika
Güncel

Savcı, Komşusunu Öldüren Sanık İçin Müebbet İstedi

Savcı, Komşusunu Öldüren Sanık İçin Müebbet İstedi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Karadon Mahallesi’nde komşusunun oğlunu silahla öldüren Ekrem S. için savcı, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

07.05.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Karadon Mahallesi'nde komşusunun oğlunu silahla öldüren Ekrem S. için savcı, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sabah erken saatlerde tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Cezaevi'nden adliyeye getirilen 61 yaşındaki Ekrem S. hakim karşısına çıktı. Öldürülen Cemil Odabaş'ın annesi Nisan Odabaş, dini nikahlı eşi Selda Ö., Cemil Odabaş'ın kardeşleri Recep Odabaş ve Yusuf Odabaş da mahkeme salonunda hazır bulundu. Taraf avukatlarının da hazır bulunduğu davaya sanık Ekrem S.'nin hiçbir yakını katılmadı.

İlk olarak tanıkların dinlenildiği davada, maktül Cemil Odabaş'ın kardeşi, Recep Odabaş, sanıkla aralarında hiçbir husumet olmadıklarını dile getirerek, "son derece iyi bir komşuluğumuz vardı. Ağabeyimi neden öldürdüğüne hala anlam veremiyorum. Çocuklarımı kendi torunu gibi severdi" dedi.

Recep Odabaş'ın ifadesinin ardından, söz hakkı verilen maktülün kardeşi Yusuf Odabaş ise ifadesinde, "Sanıkla yakın bir ilişkimiz yoktu. Sadece anneme gittiğimde görürdüm. Sanık evden pek çıkmazdı. Ailem ile aralarında bir husumet yoktu" şeklinde konuştu.

Sanık Ekrem S.'nin de ifadesinin de alındığı davada Ekrem S. ise maktülün 1993 yılından beri kendisine küfür ettiğini iddia etti.

İfadelerin ardından esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetine sunan cumhuriyet savcısı, sanığın tahrik sonucu olayı gerçekleştirdiğine ilişkin savunmasının inandırıcılık boyutuna ulaşmaması sebebiyle sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Dava 23 Haziran 2015'e ertelenirken, sanık Ekrem S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savcı, Komşusunu Öldüren Sanık İçin Müebbet İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement