Savcıyı Şehit Eden Teröristlerin Yolu Cezaevinde Kesişmiş - Son Dakika
Güncel

Savcıyı Şehit Eden Teröristlerin Yolu Cezaevinde Kesişmiş

Savcı Kiraz'ı şehit eden teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, Tekirdağ F. Tipi Cezaevi'nden arkadaş çıktı. Yayla canlı bomba iddiasıyla tutuklanmıştı.

01.04.2015 07:39  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berkin Elvan dosyasında en çok ilerleme kaydeden savcıyı öldüren teröristler Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol, Tekirdağ F. Tipi Cezaevi'nden arkadaş çıktı.

Yayla iki yıl önce canlı bomba olduğu iddiasıyla tutuklandı, 3 ay önce cezaevinden çıktı.

İÇERİDEKİ EYLEMCİ CANLI BOMBA ŞAFAK YAYLA

Savcıyı rehin alanlardan Şafak Yayla 2013'te 18 Ocak'ta yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Canlı bombalı eylem hazırlığı iddiasıyla tutuklanan Yayla cezaevinden geçen aralıkta tahliye oldu.

2. TERÖRİST BAHTİYAR DOĞRUYOL

Bahtiyar Doğruyol, 1987 doğumlu. 2012 yılında illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalışırken Edirne'de yakalandı.

Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na gitmeye çalışan Doğruyol tutuklanarak cezaevine konuldu, bir yıl önce cezaevinden tahliye edildi.

BANA "BERKİN" DEYİN!

İddialara göre, eylemcilerden biri polisle konuşurken, kendisine 'Berkin' denilmesini istedi. Polis de 'Tamam Berkin' diye hitap etti.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTİN AĞABEYİ DE DHKP-C'NİN GENÇLİK YAPILANMASININ SORUMLUSU ÇIKTI

Adliyede rehin aldıkları savcıyı öldüren teröristlerden Şafak Yayla'nın ağabeyinin de DHKP-C'nin gençlik yapılanması sorumlusu Bulut Yayla olduğu ortaya çıktı. Bulut Yayla, 31 Mayıs 2013'te illegal yollarla Türkiye'ye girmek isterken yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TERÖRİSTLER ADLİYEYE CÜBBE VE SAHTE KİMLİKLE GİRMİŞ

İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin, avukat cübbeli olarak geldikleri adliyeye sahte avukat kimliğini göstererek aranmadan girdikleri öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, adliyedeki odasında rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği olayda ölü ele geçirilen iki terörist, adliyeye avukat cübbesiyle geldi. Sahte avukat kimliğini gösteren teröristler, bu nedenle X-ray cihazından geçmeden ve aranmadan adliyeye girdi. (Kaynak: GazeteVatan)

Savcıyı Şehit Eden Teröristlerin Yolu Cezaevinde Kesişmiş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Savcıyı Şehit Eden Teröristlerin Yolu Cezaevinde Kesişmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • bayburtlu: savcıya sehıt dıyen ınsanlar acıyorum sızlere ıslamdan nasıbınızı almadıgınız nasılda bellı. . maide süresı 44 45 47 acın bakın bakalım . . savcılar hakımler neye göre cezalandırıyor hangı hukme kanuna göre ? ardından dua bıle etmıyorum cunku allah svt ındırdıgı ıle hukmetmeyenlerın kanunlarını uygulayan bır savcı ve hakımler dıger tarafda cok pisman olacaklar demokrası dını onları kultaramayacak . . . 24 33 Yanıtla
  • eda yilmaz: Bence ölen köpekler gomulmesin onlari verin elimize kanlarinı icelim sonra etlerini lime lime edelim daha bircek şey 14 23 Yanıtla
  • ERHAN: AKP PKKYA COK TAVİZ VERDİ. ÜLKEDE ASAYİŞ YOK 25 10 Yanıtla
  • Mustafa Bayram: Türkiye'de elektrikler kesiliyor ve aynı zamanda bu saldırı oluyor elektriğin kesilmesi planlanarak yapıldığı ortada 30 4 Yanıtla
  • HDP: Sadece adalet istedik bunu sarayında oturan faşist mürteci bu hale getirdi herkeze baba şevkatiyle yaklaşsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı size göre terörist ama biz vicdan sahiplerine göre bozuk düzene karşı gelen bi çocuk uğruna can veren ŞEHİTTİRLER...anlatsakta hiçbizaman anlamıycaksınız 17 15 Yanıtla
  • aleyna ilyas ela: Ne diye tahliye edersiniz bu dinsizleri bırakın çürüsünler 21 9 Yanıtla
  • SALLANDIRACAKSIN SULTANAHMETTE: ÜÇ BEŞ TANESİNİ SALLANDIRACAKSIN SULTANAHMETTE. BAK BİR DAHA OLUYOR MU 26 1 Yanıtla
  • HDP: Sadece adalet istedik bunu sarayında oturan faşist mürteci bu hale getirdi herkeze baba şevkatiyle yaklaşsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı size göre terörist ama biz vicdan sahiplerine göre bozuk düzene karşı gelen bi çocuk uğruna can veren ŞEHİTTİRLER...anlatsakta hiçbizaman anlamıycaksınız 7 19 Yanıtla
  • Can: Bu iş bir terör saldırısı değil bence. . Algı operasyonu. . Yani bir tezgah. . Elektrik kesintiside bu olayla ilintili bana göre. . Herşey kurgulanmış. . Berkin Elvan üzerinden bir algı operasyonu yürütüldü. . Bu kadar büyük bir organizasyonu 2-3 kişinin yapamayacağı çok açık. . Böyle büyük bir kurguyu çok güçlü bir yapı yapabilir ancak. . Önce elektrik kesliyor sonra savcı rehin alınıyor. . Elektrik kesilmese bu adamlar adliyeye bu kadar rahat giremezlerdi değilmi. . Tüm ülkenin elektriğinin kesilmeside öyle 3-5 çapulcunun yapabileceği bir iş değil. . Bir savcının makamına elini kolunu sallayarak kimsenin giremeyeceğide açık. . Tüm bu olayların Berkin Elvan üzerinden yürütülmesi ve polisteki ifadelerde teröristlerin bana Berkin Elvan demesi falanda tamamen bir kurgu. . Dediğim gibi tüm bu kuruyu ve operasyonu yapabilecek güç hiçbir terör örgütünde olamaz. . Algı yaratmak adına masum canlara kıyıldı bana göre. . Seçimler öncesi olmasıda oldukça enteresan. . 9 13 Yanıtla
  • Vatan bölünmez: Hani bu berkin haini ekmek almaya gidiyordu...bu alçaklarda fırıncılar odasından mı... 19 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement