Savunma Amaçlı Yardım Ödemelerinin Esasları Yeniden Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Savunma Amaçlı Yardım Ödemelerinin Esasları Yeniden Düzenlendi

Savunma Amaçlı Yardım Ödemelerinin Esasları Yeniden Düzenlendi

Yabancı ülke ve kuruluşlara yapılacak savunma ve güvenlik amaçlı hibe ve yardım ödemelerine ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı.

09.08.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yabancı ülke ve kuruluşlara yapılacak savunma ve güvenlik amaçlı hibe ve yardım ödemelerine ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı.

Yabancı Ülke ve Kuruluşlara Yapılacak Savunma ve Güvenlik Amaçlı Hibe ve Yardım Ödemelerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yardım faaliyetlerinin başka kamu kurumları aracılığıyla yürütülmesine karar verilmesi halinde Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde yer alan ödenek, ilgili yıl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki hükümler çerçevesinde bu kurumlara aktarma veya tahakkuk işlemiyle transfer edilecek.

Nakdi hibe ve yardımlar, anlaşma hükümlerinde belirtilmesi halinde, hibe ve yardım yapılan ülkenin Türkiye'den tedarik edecekleri mal, hizmet ve yurt dışında gerçekleştirilecek yapım işlerinin bedeli ile bu yapım işlerine ilişkin Türkiye'nin yanı sıra ilgili ülke veya üçüncü ülkeden tedarik edecekleri mal ve hizmet bedelinin bir kısmının veya tamamının karşılanması maksadıyla da kullanılabilecek.

Yardım faaliyetlerinin başka kamu kurumları aracılığıyla yürütüldüğü durumlarda ise tüm işlemler, kaynağın transfer edildiği kurumun mevzuatına göre ve ilgili ülkeyle yapılan anlaşma kapsamında yürütülecek. Ödemelere ait bilgi ve belgeler, ilgili kurum tarafından muhafaza edilecek.

Aktarılan kaynağın kullanım durumu, yardım faaliyeti tamamlanana kadar 6 aylık periyotlarla Milli Savunma Bakanlığına bildirilecek. Yardım faaliyetlerinin tamamlanmasını müteakip artan kaynak, genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere Milli Savunma Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına aktarılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savunma Amaçlı Yardım Ödemelerinin Esasları Yeniden Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement