Savunma Bakanı Yılmaz: Bedelli Konusu Çok Sürmez Yakında Sonuçlanır - Son Dakika
Güncel

Savunma Bakanı Yılmaz: Bedelli Konusu Çok Sürmez Yakında Sonuçlanır

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bedelli konusundaki önerimizi Cumhurbaşkanı'na sunduk çok sürmez, yakında sonuçlanır." dedi.

31.08.2014 21:11  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, binlerce insanın yakından takip ettiği bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, "Bedelli çok sürmez, yakında sonuçlanır." dedi.

"ÖNERİMİZİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNDUK"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle ilgili önerilerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduklarını, bu konuda kararı kendisinin karar vereceğini söyledi.

"ÇOK SÜRMEZ YAKINDA SONUÇLANIR"

Bakan Yılmaz "Çok zaman alır mı, uzun sürer mi?" sorusu üzerine, "Çok sürmez, yakında sonuçlanır." yanıtını verdi.

ERDOĞAN GÖREVE GEÇİNCE DÜĞMEYE BASTI

Erdoğan'ın devir teslim töreninden 10 gün önce bedelli askerlik ile ilgli konuşan İsmet Yılmaz, "Erdoğan göreve geçtiğinde ilk çalışmamız bedelli olacak" demişti ve şimdi Erdoğan'ın görevi devralmasından 4 gün sonra çalışmalarını Köşk sunduklarını açıkladı.

ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA YAŞ SINIRINA DEĞİNMİŞTİ

Yılmaz önceki açıklamasında sunları söylemişti:

"Eğer ihtiyaç var ise bu kapsamda yaşa göre de sayı değişmekle birlikte ama geçmiş dönemdeki gibi aynı yaş sınırında olursa 30 yaş civarında yaklaşık 450 bin civarındaki vatandaşımız haktan faydalanabilecek durumda ama hepsi değil. Ancak şu anda gecikmiş ya da bakaya olanların sayısı da henüz 100 bin değil. Yaşı, geçen seferki gibi 30 yaş civarında olanların 450 bin, ancak bakaya kalmış olanlar veya yoklama kaçağı olanlar sayısı henüz 100 bine gelmedi. Dolayısıyla bazen 800 bin deniyor ama her ikisi de çok afaki bir rakam. Bakaya kalan yoklama kaçağı olanlar 100 binden aşağı, ancak yaşı 30 civarından aşağı olanlar da 450 binden aşağı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız yeni dönemde bir değerlendirme yapar, bedelli askerlik olup olmayacağına en doğru şekilde karar verir. Yeni dönemde eğer 'ihtiyaç var' derse tasarı Meclis'e gelir diye düşünüyorum."

Savunma Bakanı Yılmaz: Bedelli Konusu Çok Sürmez Yakında Sonuçlanır
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Savunma Bakanı Yılmaz: Bedelli Konusu Çok Sürmez Yakında Sonuçlanır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • ASKER: Bu haberleri okurken yaptığım askerlikten utanıyorum. . bizi vatan borcu diye gönderdiler meğer vatan borcu parayla satın alınıyormuş yazık. . . 17 16 Yanıtla
  • GERÇEKLER: ŞU HABERİ VERİRKEN , ASKER RESMİ KOYMAYIN , PLAJDA YATAN İNSANLARIN RESMİNİ KOYUN. 17 10 Yanıtla
  • BEDELLİ ASKERLİK: 25/15 Millet Kazansın Türkiye kazansın!! 12 10 Yanıtla
  • DAVUT: YAPILAN YORUMLARDA TEPKİNİN YERSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. BEDELLİ ASKERLİK ÜLKENİN KANAYAN YARASI DURUMUNDA. BEDELLİ DEN YARARLANACAKLARIN ÇOĞU ZATEN 4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNU VE KISA DÖNEM ASKERLİK YAPACAK KİŞİLER. ŞUANDA TAKİP ETTİĞİM KADARIYLA TSK NIN ASKER SAYISINDAN FAZLA BAKAYA KALAN İNSAN VAR. YORUM YAZANLARIN ÇOĞUNUN BU DURUMLA İLGİSİ OLMADIĞINI VE KONUYU CİDDİYE ALMADAN BİRŞEYLER YAZMAYA ÇALIŞANLAR OLDUĞU BELLİ. BENCE BEDELLİ ASKERLİK TSK YI SIKINTIYA DÜŞÜRMEYECEK ASKER SAYISI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK KAMUYA YARARLI BİR ŞEKİLDE TORBA YASA İÇERİSİNDE ÇIKMALI. 13 3 Yanıtla davut: askerlik vatan borcudur. vatana olan borç 6-12-15 ay ile zaten ödenmez. şuanki askerlik zorunlu askerliktir. kimsenin bir şeyler kanıtlamak için askerliği fırsat olarak gördüğünü sanmıyorum. Pempe teskere benzetmesi ile askerlik yapanın erkek olduğu kanısındaysanız askere gitmeyene kadar neydiniz? askerlik yapınca nerede ne değişti. . öz güven mi kazanıldı? iş savaşa gelince seninle omuz omuza çatışacak askerlik yapmayan insanlarda olacak. kurtuluş savaşında türk halkının genci yaşlısı kadını erkeği çocuğu hepsi omuz omuzaydı. . 0 0 DAVUT: ASKERLİK TC DE ZORUNLUDUR. GÖNÜLLÜ OLSA BELKİ BU BEDELLİ ASKERLİK BEKLEYENLERİN BİR ÇOĞU BUNU KONUŞMAZDI. askerlik kanunu madde Madde 1 – Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur ŞEKLİNDE YAZAR. CEDDİMİZ GİBİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORSAN ZATEN ASKERLİĞİ DEĞERLENDİRMEN YANLIŞ. BEN CEDDİMİN NESLİ OLDUĞUMU VE onlar gibi kanımın SON DAMLASINA KADAR SAVAŞIRIM. DÜNYADA BİR ÇOK ORDU VAR. ABD. VS. ARTIK PROF. ASKERLİK VAR. ONLAR BU GÜN DÜNYANIN EN İYİ ORDULARINI OLUŞTURYORLAR, ONLARDA ZORUNLU ASKERLİK YOK. ABD IRAK VE AFGANİ DA ÇOK ŞEHİT VERDİ. . HİÇ BİRİ GÖNÜLLÜ DEĞİLDİ. BİZİM ASKERLERİMİZDE MAAŞ ALMAMALI. . GÖNÜLLÜ OLAN VE GÖREVİ VATANDAŞLIK HİZMETİ OLAN ASKER NEDEN MAAŞ ALIR. MAAŞ. YADA ASKERİYEDE MAAŞLI VE BU İŞİ GÖREV OLARAK YAPAN KİŞİLER OLMAMALI. DÖVİZLİ ASKERLİK OLMAMALI. BEDELLİ ASKERLİĞİN ÇIKARILMASI BİR İMTİYAZ DEĞİLDİR. BU BİR ŞEKİLDE DENGELENMELİ. 0 0 davut: 1000 karekterle kısıtlı olduğundan anlaşılmadı. sen erkekliğini askerlikle kıyaslaya bilirsin arkadaşım. ben sürekli bu durumun içinde olduğum için cephede olmak nedir iyi bilirim. bence bu kadar ters bakma. . iyi günler. . 0 0
  • YÜCE ATATÜRK: altta kalanın canı çıksın. . FAKİR illlleerriii mmmaaarrrşşşşş. . 11 3 Yanıtla
  • QWE: Biz enaiydik güzelim 20 yaşımızı heder ettik ama iyi ki etmişim Bedelli yapacak kadar ve Bedelliyi çıkartanlar gibi Hain değilim yine olsa yine yaparım siz yatın aga ;) 4 7 Yanıtla
  • ferhat yalçın: bide ortaya çıkıp allah din peygamber diyorlar bunlar allahı dini peygamberi nerden biliyor parası olan canını ateşe atmicak parası olmayan gariban canını ateşe atıcak böyle adaletmi olur böyle rezillikmi olur allah aşkınıza avrupa yada amerikada böyle bir olay gördünüz mü ben göremedim anca türkiyede oldu bu rte başa geçti geçeli bu 2 bedelli çıkartması olcak yarın öbür gün bir akp li evden şehit çıktımı o şehit ailesine hiç acımicam. . !!! 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement