Sayıştay Başdenetçisi, 'MİT İmamı' Olduğu Gerekçesiyle Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Sayıştay Başdenetçisi, 'MİT İmamı' Olduğu Gerekçesiyle Tutuklandı

Sayıştay Başdenetçisi, \'MİT İmamı\' Olduğu Gerekçesiyle Tutuklandı

Sayıştay Başdenetçisi Y.A., FETÖ'nün 'MİT imamı' olduğu iddiasıyla tutuklandı. S.B. adlı şüpheli, sorgusunda örgütte 'Emre' kod adıyla bilinen Y.A. ile Keçiören'de buluştuklarını anlattı.

27.11.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayıştay Başdenetçisi Y.A. Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün (FETÖ) "MİT İmamı" olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevinde gönderildi. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Başdenetçi Y.A.'nın, örgüt içinde "Emre" kod adını kullandığı anlaşıldı.

Darbe girişimi sonrasında bürokrasi merkezli başlatılan FETÖ soruşturmaları çerçevesinde önemli bilgiler elde edilmeye başlandı. Bürokrasideki FETÖ mensuplarının tasfiyesiyle birlikte başlayan adli soruşturmalarda, FETÖ'nün imamlarına yönelik tespitler yapılırken, belirlenen isimler gözaltına alınıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın koordinasyonunda yürütülen soruşturmalarda geçtiğimiz günlerde önemli bir isim gözaltına alındı.

SAYIŞTAY BAŞDENETÇİSİ 'MİT İMAMI'

FETÖ'yle ilgili hazırlanan resmi raporlarda örgütün, emniyet, yargı ve TSK ile birlikte en güçlü biçimde sızdığı ifade edilen Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) imamı olduğu iddiasıyla Sayıştay Başkanlığı'nda görevli başdenetçi Y.A. (35) yakalandı.

FETÖ'nün MİT'teki örgütlenmesinin günışığına çıkarılması amacıyla yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Y.A. ile ilgili daha önce yakalanan S.B. adlı bir şüphelinin ifade verdiği ortaya çıktı. Aynı zamanda eski MİT görevlisi olan S.B. ifadesinde, MİT'teki okula başladıktan sonra "Emre" kod adını kullanan Y.A.'nın kendisini aradığını ve Keçiören'de buluştuklarını anlattı. Görüşmede, Emre kod adlı Y.A.'nın kendisine "Hayırlı olsun. Arkadaşların nasıl? Grubundan memnun musun?" diye sorduğunu anlatan S.B. ifadesinde özetle şöyle dedi:

10 GÜNDE BİR ZİYARET

"Bu soruya, ben 'memnunum' dedim. Birkaç gün sonra bu kişiyle yeniden bir evde buluştuk. Görüşmemizde bana 'beraber çalıştığın arkadaşlarının hangisiyle iyi anlaşıyorsun' diye sordu. Ben, 'hepsiyle iyi anlaşıyorum' dedim. Bana, 'biriyle aynı evi paylaş' dedi. Ben o sırada MİT misafirhanesinde kalıyordum. Bu şekilde söylemesinden sonra İ.K. ile birleştim. Bu evde Emre kod adlı Y.A. 10 günde bir bizi ziyaret ediyordu."

"MİT İÇİNDEKİ ÜSTLERİMİZ VE DEVRELERİMİZ HAKKINDA BİLGİLER VERİYORDU"

"Bu ziyaretlerde Fethullah Gülen'in kitaplarını okuyorduk, kasetlerini dinliyorduk ve izliyorduk. Bana ve İ.K.'ya işyerimizle ilgili sorular soruyordu. Devrelerim hakkında bilgi istiyordu. Kendisi de MİT içindeki üstlerimizi ve devrelerimizi tanıyor ve onlar hakkında bize bilgiler veriyordu. Bize K.F ve G.B'ye fazla yaklaşmayın onlar 'menfi' diyordu. Daha sonra Emre kod adlı Y.A. yoğun olduğu için bize başka bir abi ayarladı."

İDDİALARI KABUL ETMEDİ, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şüpheli S.B.'nin verdiği bilgilerin delillendirilmesinden sonra Sayıştay Başdenetçisi Y.A. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet'te, hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Başdenetçi Y.A. dosyadaki deliller çerçevesinde FETÖ üyesi MİT imamı olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAYIŞTAY'A 'YEDEKTEN' GİRMİŞ

Yapılan araştırmalarda, şüpheli Y.A.'nın 2005'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2007'de Sayıştay Başkanlığı'nda göreve başladığı belirlendi. Şüpheli Y.A.'nın, Sayıştay'ın yaptığı sözlü sınavı kazanamadığı ancak yedek listeden kuruma girmeye hak kazandığı anlaşıldı. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sayıştay Başdenetçisi, 'MİT İmamı' Olduğu Gerekçesiyle Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement