Sayokan'da Kemerler Düğümlendi - Son Dakika
Yerel

Sayokan'da Kemerler Düğümlendi

Sayokan\'da Kemerler Düğümlendi

Dünyada Türklerin tescilli tek Türk Savaş Sanatı olan Sayokan’da, Mamak Sayokan Topluluğu Alpleri, Başak Gençlik ve Spor Merkezi’nde gerçekleşen törenle kemer kuşandı.

14.06.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada Türklerin tescilli tek Türk Savaş Sanatı olan Sayokan'da, Mamak Sayokan Topluluğu Alpleri, Başak Gençlik ve Spor Merkezi'nde gerçekleşen törenle kemer kuşandı.

Mamak Belediyesi geleceğin spor adamlarını yetiştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Dünyada Türklerin tescilli tek Türk Savaş Sanatı olan Sayokan'da, Mamak Sayokan Topluluğu Alpleri, Başak Gençlik ve Spor Merkezi'nde gerçekleşen törenle kemer kuşandı.

Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu'ndan 300 Sayokan öğrencisi arasından 78 Alp'in bir üst kemere terfi ettiği tören, görsel bir şölene dönüştü. Alplerin gösterilerinin ayakta alkışlandığı törende kemerlerin neleri ifade ettiği Alpler ve Almilalara yenidenr anlatıldı. İlk yapılan dolama Allah'a olan inancın, ikinci yapılan dolama ise vatan ve millete olan sadakatin temsilcisi olan düğümler, iki kez dolanan kemerin bağlanmasının ardından atıldı. Yüksek puan alan ve bir üst kemere geçen sporculara sertifikaları verildi.

YENİ BRANŞLARLA TANIŞIYORLAR

Savunma sporlarını da bünyesinde barındırarak gençlere sağlıklı yaşama kültürünü aşıladıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Tecrübeli sportif birimleriyle gençlerimize yaz, kış ayırmaksızın yıl içerisinde çok özel alternatifler sunan belediyemiz farklı spor branşlarıyla da adından söz ettiriyor. Belediyemizin hayata geçirdiği önemli bir avantaj sağlayan tesisler, düzenli ve disiplinli çalışma ile ülke çapında spora yeni genç yetenekler kazandırma hedefine Sayokan sporu ile devam ediyor. İyi bir ortamda spor alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan kurslarımız ile gençlerimizi sporun hiç denenmeyen yeni branşlarıyla tanıştırmaya devam ediyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sayokan'da Kemerler Düğümlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement