Erciş'te Sazlık Yangını Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Sazlık Yangını Korkuttu

Erciş'e bağlı Gölağzı Mahallesinde meydana gelen sazlık yangını, vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.

12.03.2015 16:26  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş'te sazlık yangını korkuttu Erciş ilçesine bağlı Gölağzı Mahallesinde meydana gelen sazlık yangını, vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. Van Gölü sahiline yakın Gölağzı Mahallesinde, 200'e yakın konar ve göçer kuşun yaşadığı sazlık alanın 3 farklı noktasında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Vatandaşların haber vermesi üzerine, Erciş Belediyesine ait itfaiye aracı alana gelerek yangının çevreye sıçraması ihtimaline karşılı tedbir aldı.Yaklaşık 2 saat süren yangın, kendiliğinden söndü.Mahalleliler ise bölgeye gelerek olaya tepki gösterdi. Tünay Yılmaz adlı vatandaş, yangının kuşların yaşadığı alanda çıkmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.Yılmaz, "Bu yangın yavrulama döneminde kuşlara büyük zarar verdi. Doğada yabani hayvanların da yaşam hakkı var. Bunun için herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. İtfaiye yetkilisi İhsan Akgöl ise yangın alanına ulaşmalarına imkan olmadığını belirterek, yangının evlere sıçramaması için hazır beklediklerini ifade etti. -

Erciş\'te Sazlık Yangını Korkuttu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciş'te Sazlık Yangını Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırşehir'de Yaralı Kızıl Şahin ve Baykuş Tedavi Altına Alındı
    13:19 Kırşehir'de Yaralı Kızıl Şahin ve Baykuş Tedavi Altına Alındı

    Kırşehir'de merkez ve Mucur'da yaralı halde bulunan kızıl şahin ve baykuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Kuşlar, Kırşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde tedavi edildikten sonra doğaya bırakılacak.

  • Aydın'ın İncirliova ilçesinde trafik ışığı sayısı arttı
    13:18 Aydın'ın İncirliova ilçesinde trafik ışığı sayısı arttı

    Aydın'ın İncirliova ilçesine yapılan yeni trafik ışığı ile birlikte sürücülerin beklediği trafik ışığı sayısı 9'a yükseldi. Gerenkova Mahallesi'nde bulunan okullara servislerin öğrenci taşıdığını ve öğrencilerin yolun karşısına geçmekte zorlandığını belirten muhtar, trafik ışığı talebinin karşılanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

  • Samsun'da Lisede Hademe Olarak Görev Yapan Şahıs Evde Bıçaklanarak Öldürüldü
    13:17 Samsun'da Lisede Hademe Olarak Görev Yapan Şahıs Evde Bıçaklanarak Öldürüldü

    Samsun'un Bafra ilçesinde bir evde bıçaklanarak öldürülen Salih Kaplanoğlu'nun, Bafra Ticaret Lisesi'nde hademe olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yozgat'ta Turizm Haftası kapsamında doğaseverler farkındalık turu düzenledi
    13:17 Yozgat'ta Turizm Haftası kapsamında doğaseverler farkındalık turu düzenledi

    Yozgat'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında doğaseverler, ATV ve motosikletlerle Çamlık Milli Parkı'nı tanıtmak amacıyla farkındalık turu düzenledi. Vali Mehmet Ali Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftci de tura katıldı. Vali Özkan, turizmde hizmet sunumunu geliştirmek ve Yozgat'ı turizm kenti haline dönüştürmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu
    13:16 Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu

    Kick boksta ülkemize defalarca madalya ve şampiyonluk kazandıran Cebrail Gençoğlu, Bosna Hersek'te düzenlenen Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda hem 63 kiloda hem de 69 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazandı.

  • Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı
    13:15 Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir okulun bahçesindeki ağaçta yer alan yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalandı ve doğaya bırakıldı. İtfaiyenin yılanı yakalama çalışması ise öğrenciler tarafından alkış aldı.


Advertisement