Sca Yıldız İşçilerinin Grevi - Son Dakika
Güncel

Sca Yıldız İşçilerinin Grevi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eylemden detaylar Polis müdahalesi SCA Yıldız işçilerinin grevi DİSK'e bağlı TÜMKA-İŞ Sendikası üyesi bir grup işçinin, SCA Yıldız firmasının yöneticilerinin kendileriyle görüşmemesi üzerine başlattıkları eylem, polis müdahalesiyle son buldu SCA Yıldız firmasında çalışan ve 72 gün önce greve başlayan işçiler, firma yetkililerinin kendileriyle görüşmemesi üzerine başlattıkları eylem, polis müdahalesiyle sona erdi.

03.03.2016 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eylemden detaylar

Polis müdahalesi SCA Yıldız işçilerinin grevi

DİSK'e bağlı TÜMKA-İŞ Sendikası üyesi bir grup işçinin, SCA Yıldız firmasının yöneticilerinin kendileriyle görüşmemesi üzerine başlattıkları eylem, polis müdahalesiyle son buldu

SCA Yıldız firmasında çalışan ve 72 gün önce greve başlayan işçiler, firma yetkililerinin kendileriyle görüşmemesi üzerine başlattıkları eylem, polis müdahalesiyle sona erdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tüm Kağıt ve Selüloz Sanayi İşçileri Sendikası (TÜMKA-İŞ) üyesi yaklaşık 30 işçi ve sendika yetkilileri, Peytem Plaza'daki eylemleri yaklaşık 7 saat sürdü.

SCA merkezinin bulunduğu binada, bir süre sessizce bekleyerek, yöneticilerin gelip kendileriyle görüşmesini talep eden işçiler, amaçlarına ulaşamayınca tepki gösterdi.

İşçiler binada, "Sözleşme hakkımız engellenemez", "SCA işçisi köle değildir", "SCA uyuma işçine sahip çık", "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" şeklinde sloganlar atarak firma yöneticilerine seslerini duyurmaya çalıştı.

Bunun üzerine devreye bina yönetimi girdi. İşçilerin yanına gelen bir yetkili, SCA yöneticilerinin görüşmeyi ret ettiğini belirterek eyleme son verilmesini istedi. Fakat sendika yönetimi ve işçiler, görüşme yapılmadığı sürece eylemlerini bitirmeyeceklerini belirterek, bir süre daha slogan attı.

Açıklama yapan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, güçlü ve haklı olduklarını, firma yetkilileriyle görüşmek istediklerini, bunun da kendilerinin doğal ve yasal hakları olduğunun kaydetti.

Günlerdir eylem yaptıklarını ancak SCA yöneticilerinin ısrarla seslerine kulak vermediklerini anlatan Saygılı, "Bundan sonra eylemlerde sesimizi daha da yükselteceğiz. Çünkü bizler haklıyız, onlar ise haksızlar. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu ekmek mücadelesi olduğu gibi bir onur meselesidir de. Dolayısıyla bu direnişe çocuğumuz gibi sahip çıkacağız. Emeğine sahip çıkamayan hiçbir şeye sahip çıkamaz. İşçi arkadaşlarım, buradan başı dik çıkarsanız, bütün herkes size saygıyla bakar" diye konuştu.

Saygılı, yasalardan doğan haklarından ötürü firma yöneticilerine "bizimle masaya oturun" çağrısında bulundu. Saat 11.30'da başlayan eylem mesai bitimine kadar aralıksız sürdü. Bu arada işçiler, mesai bitiminde binadan çıkan SCA Türkiye Finans Müdürü Sezai Aksoy'un önü kesti. Aksoy ile ayak üstü bir süre görüşen İşçiler, kendileriyle iletişime geçilmesini istedi. Aksoy ise toplu iş sözleşmesi konusunda yetkisi olmadığını belirterek binadan çıkmasına izin verilmesini talep etti. Aksoy, gittikten sonra da işçiler, eylemlerini sürdürdü.

Binanın tamamen boşalmasıyla birlikte polis ekipleri, işçilere eylemlerine son vermeleri konusunda uyarıda bulundu. DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Saygılı'nın, "binadan çıkmayacağız, kararlıyız. Bu gece buradayız" ısrarının ardından polis ekipleri, bina yönetiminin şikayetçi olduğu, işçilerin "işgalci" konumuna düştüğü şeklinde savcılığa müracaat edildiğini söyledi.

Uzun ikna çalışmalarına rağmen işçilerin eylemi sürdürmesi üzerine, polis 19.00'da müdahalede bulundu. DİSK ve TÜMKA-İŞ Sendikası yetkilileriyle işçiler, binadan dışarı çıkartıldı. Gözaltı ve olumsuz bir hadisenin yaşanmadığı eylemde, işçiler eylemlerine son vererek dağıldı.

Sca Yıldız İşçilerinin Grevi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sca Yıldız İşçilerinin Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement