Schulz ve Juncker'den Türkiye Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Schulz ve Juncker'den Türkiye Açıklaması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in açıklamaları Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un açıklamaları Schulz ve Juncker'den Türkiye açıklaması AP Başkanı Schulz: "(Davutoğlu) Ona bugüne kadar bizimle göstermiş olduğu verimli işbirliğinden ötürü çok teşekkür ederim" "Umarız bundan sonraki kurulacak Türk hükümetiyle Davutoğlu'nun temsil ettiği aynı yapıcı işbirliği çizgisinde ilerleriz" VATİKAN (AA) – Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki işbirliğinden ötürü teşekkür ederek, bundan sonra kurulacak hükümetle Davutoğlu'nun temsil ettiği yapıcı işbirliği çizgisinde ilerleme umudunu dile getirdi.

06.05.2016 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in açıklamaları

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un açıklamaları Schulz ve Juncker'den Türkiye açıklaması

AP Başkanı Schulz: "(Davutoğlu) Ona bugüne kadar bizimle göstermiş olduğu verimli işbirliğinden ötürü çok teşekkür ederim"

"Umarız bundan sonraki kurulacak Türk hükümetiyle Davutoğlu'nun temsil ettiği aynı yapıcı işbirliği çizgisinde ilerleriz"

VATİKAN (AA) – Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki işbirliğinden ötürü teşekkür ederek, bundan sonra kurulacak hükümetle Davutoğlu'nun temsil ettiği yapıcı işbirliği çizgisinde ilerleme umudunu dile getirdi.

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a, bugün Vatikan'da düzenlenen törenle verilen ve Avrupa'nın en eski ve prestijli ödüllerinden olan Uluslararası Şarlman (Charle Magne) ödülü için Vatikan'a gelen AP Başkanı Schulz ve AB Komisyonu Başkanı Juncker, Vatikan yakınlarındaki bir otelde, ödülle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Schulz, basın toplantısında, Avrupa'nın içinde bulunduğu koşullara dikkati çekerek, böyle bir dönemde Papa'nın bu ödülü almasının önemli olduğunu ve ruhani liderin konuşmasının son derece dokunaklı olduğunu kaydetti.

Toplantının soru-cevap bölümünde, Türkiye'deki son siyasi gelişmelere ilişkin soru yöneltilmesi üzerine AP Başkanı Schulz, şunları kaydetti:

"Ahmet Davutoğlu'nun ayrılma haberini aldık. Benim için Davutoğlu, AB ile Türkiye Cumhuriyeti arasında en güvenilir, yapıcı muhataplardan biriydi. Onunla çalışma ayrıcalığını yakaladık. O, müzakereler sırasında kolay bir ortak değildi. Detaylara giren, mütekabiliyet ve karşılıklı saygı konusunda ısrar eden biriydi. Ona en derin hürmetlerimi gönderiyorum. Ona bugüne kadar bizimle göstermiş olduğu verimli işbirliğinden ötürü çok teşekkür ederim. Umarız bundan sonraki kurulacak Türk hükümetiyle Davutoğlu'nun temsil ettiği aynı yapıcı işbirliği çizgisinde ilerleriz."

Schulz'un açıklaması üzerine Juncker de "Aynı cevap." dedi.

Liderlerden Türk basınına açıklamalar

Basın toplantısının ardından Türk gazetecilerinin sorularını ayrıca yanıtlayan AP Başkanı Schulz, "Göçmen anlaşması ya da Türkiye'de demokrasi ve istikrar konusunda endişeleriniz var mı?" sorusu üzerine, "Sanmıyorum ama bu Türk Hükümetine ve Meclisine bağlı. Biz Hükümetin ve Meclisin yerine getirmesi gereken uzun kriterler listesi konusunda anlaşmaya vardık, ki Avrupa Parlamentosu, AB Komisyonu'nun 4 Mayıs'ta bana ulaşan önerisi konusunda çalışmaya başlayabilsin diye." ifadelerini kullandı.

Schulz, vize serbestisi için de, "Bazı maddelerin tamamlanması gerekiyor, Türk tarafının bunları önümüzdeki günlerde ya da haftalarda onaylayacağı konusunda iyimserim. Sonrasında biz de kendi görüşmelerimize başlayabiliriz." dedi.

Davutoğlu ile ilgili, basın toplantısındaki açıklamalarını yineleyen Martin Schulz, "Anlaşmaya vardığımız anda anlaşmaya bağlı olan bir adamdı. Bu yüzden kendisine en yüksek takdirlerimi iletmek istiyorum." şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Juncker de "Davutoğlu'nun görevden ayrılacağını açıklaması sonrası göçmen anlaşmasının geleceğiyle ilgili endişeleriniz var mı?" sorusu üzerine, "Görevden ayrılan başbakanla iyi ilişkilerimiz vardı. Bundan sonraki başbakanla da aynı şekilde iyi ilişkilerimiz olmasını umuyorum. Göçmen anlaşmasını sonuçlandırdık ama vize serbestisi için Türk hükümeti tarafından karşılanması gereken bazı hususlar var. Ben bu koşulların yerine getirileceğine inanıyorum." yanıtını verdi.

Schulz ve Juncker\'den Türkiye Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Schulz ve Juncker'den Türkiye Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement