Sdü 16. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği - Son Dakika
Yerel

Sdü 16. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği

Süleyman Demirel Ünivesitesi (SDÜ) 16.Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen ödüllü proje yarışmaları sonuçlandı.Prof.Dr.Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenen proje yarışması ödül törenine Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ...

17.05.2013 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Demirel Ünivesitesi (SDÜ) 16. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında düzenlenen ödüllü proje yarışmaları sonuçlandı.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenen proje yarışması ödül törenine Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile öğrenciler katıldı.

İbicioğlu, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerin 21. yüzyıl perspektifinde bilimsel gelişmelere bağlı kalarak, teknolojik yenilikler ortaya çıkarması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda düzenlenen bilim şenliğinde sanayicilerin, iş adamlarının beklentilere uygun olarak proje pazarı oluştuğunu ifade eden İbicioğlu,

"Projelerimiz 3 gündür sergileniyor. Bin 300 projemiz var. Türkiye'den, hatta dünyadan bu projelerimizi incelemeye geliyorlar" dedi.

İbicioğlu, bilim şenliğinin gençlere yeni ufuklar açtığını, iş adamları ve sanayicilerin beklentilerini boşa çıkarmadığına inandığını dile getirerek, hazırlanan projelerin kendilerinin geleceğe güvenle bakmalarını sağladığını belirtti.

Konuşmanın ardından şenlik kapsamında üniversite öğrencileri arasında yapılan anket sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre yılın en iyi ana haber sunucusu Ali Kırca, en iyi dizi TRT 1'de yayınlanan "Seksenler" seçildi.

Daha sonra bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, girişimcilik, sportif ile sosyal ve kültürel olmak üzere 5 kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye giren projeler için 1 milyon 50 bin ödül dağıtıldı. - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sdü 16. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement