Sebahat Tuncel: "Bombalar Halkların Kardeşliğine Atılmıştır" - Son Dakika
Politika

Sebahat Tuncel: "Bombalar Halkların Kardeşliğine Atılmıştır"

Sebahat Tuncel: "Bombalar Halkların Kardeşliğine Atılmıştır"

Doğanşehir’de düzenlenen 2. Geleneksel Bahar Festivali’ne katılmak amacıyla Malatya’ya gelen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Halkların Demokratik Partisi Adana ve Mersin seçim bürolarına yönelik bombalı saldırıları değerlendirdi.

18.05.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğanşehir'de düzenlenen 2. Geleneksel Bahar Festivali'ne katılmak amacıyla Malatya'ya gelen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Halkların Demokratik Partisi Adana ve Mersin seçim bürolarına yönelik bombalı saldırıları değerlendirdi.

Tuncel, HDP'ye yönelik sistemli bir saldırı sürecinin olduğunu savunarak Ağrı Tendürek'te başlayan süreçle Hükümetin barış sürecini de zora sokacak bir kararın altına imza attığını ileri sürdü. Yapılan saldırıyı bağımsız bir grubun tepkisi olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını belirten Tuncel, "Bugüne kadar 70'e yakın büromuza, seçim arabalarımıza, propaganda yapan arkadaşlarımıza saldırı oldu. Genel merkezimiz kurşunlandı. Bütün bunlar aslında faili belli olan kesimler tarafından yapılıyor. Hükümetin başından beri tarafsız olması gereken ancak ne yazık ki meydanlarda miting çalışması yapan, AKP'ye oy toplayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da söylemleri partimizi hedef haline getirmiştir" şeklinde konuştu.

HDP'ye yönelik gerçekleştirilen saldırıların, kendilerini alıkoymayacağını belirten Sebahat Tuncel, şunları söyledi: "Bu ülkede sosyalistlerin de Kürt hareketinin de nasıl bir dönemeçten geldiğine herkes dönsün bir baksın. Kürt halkı, 30 yıldır bütün bu politikalara karşı büyük bir direniş gösteriyor. AKP hükümeti sadece seçim güvenliğini tehdit etmiyor. Halklarımızın beklediği barış ve çözüm sürecini de tehdit ediyor."

HDP binalarına atılan bombaların Türkiye'de barış ve kardeşliğe atılmış bir bomba olduğunu ifade eden Sebahat Tuncel, HDP'ye yönelik saldırıların Kürtler ve Türklerin ortak bir gelecek kurmasına yönelik düzenlenen saldırılar olduğunu söyledi.

"Gerçekten barıştan yanaysanız, gerçekten özgürlüklerden ve eşitliklerden yanaysanız yapmanız gereken şey tam şimdi HDP'nin etrafında kenetlenmektir" diyen Tuncel, "Çünkü, bu bomba barışa, kardeşliğe ve halkların kardeşliğine atılmış bir bombadır. Aslında, Türk ve Kürt halklarının ortak gelecek kurmasına yönelik atılmış bir bombadır. Bunu artık herkes görüyor" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sebahat Tuncel: 'Bombalar Halkların Kardeşliğine Atılmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • kasım: senle çalık Allah aşkına piyasaya çıkmayın aynı ayardasınız 1 1 Yanıtla
  • raşo: Şeytanı görüm seni görmiyeyim yeter.sen bu halinle saloya zarar veriyon 0 0 Yanıtla
  • talha: sen bombaları kürtlere attın hanımefendi 0 0 Yanıtla
  • olan: Senin artırdığın bombalar kimeydi hanımefendi 0 0 Yanıtla

Advertisement