Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kazanacak Adaylar - Son Dakika
Güncel

Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kazanacak Adaylar

Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kazanacak Adaylar

Haberler.com olarak aday listelerinde kazanması neredeyse kesin olan isimlerin listesini yayınlıyoruz. İşte isim isim seçimin kazanacak adayları...

15.05.2015 12:13  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com / Türkiye gündemi 7 Haziran seçimlerine kilitlenmiş durumda. Siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmesinin ardından sıralamaya girenler ve listelerde yer bulamayan ya da sıralamada daha aşağılarda kalan adaylar... Partiler arasında küskünler olsa da 4 parti de listelerde sürpriz isimlere yer verdi. Haberler.com son 1 ayda yapılan kamuoyu yoklamalarını baz alarak, 3 milyon 700 bin olasılığı göz önünde bulundurarak aday listelerinde özellikle vitrinde yer alan ve seçilmesi neredeyse kesin olan isimlerin listesini sizin için hazırladı.

ERDOĞAN'IN DAMADI SEÇİLİYOR

AK Parti listelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla dikkat çeken isimlerin seçilip seçilmeyeceği en çok merak edilen konulardan biri. Erdoğan'ın 1999 yılında 4 ay yattığı Pınarhisar Cezaevi'nin o dönemki savcısı Hüseyin Özbakır, Dombra şarkısını 2014 yerel seçimlerinde Erdoğan adına uyarlayan Uğur Işılak ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak AK Parti listelerinde kesin seçilecek isimlerden.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN DURUMU

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Osmaniye'den aday olduğu MHP'de, parti kurmayları seçilebilecek yerlerden aday gösterildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu İstanbul 2. bölgede kesin seçilecek isimler arasında.

CHP'NİN ROMAN VE ERMENİ ADAYI

CHP'de ise partinin Ermeni milletvekili adayı Selina Doğan ve Roman aday Özcan Purçu kesin seçilecek isimlerden. Bu seçimde Doğu ve Güneydoğu'da oylarını artırmak isteyen CHP'de umut "aşiret" ve "kanaat" önderlerinin oylarına bağlandı. Ancak kesin seçilecek aday listelerine bakıldığında Diyarbakır, Van, Şanlıurfa gibi illerde CHP'nin tek milletvekili bile çıkarmayacağı görülüyor.

Milletvekili genel seçimlerinde HDP yüzde 10 barajını aşamazsa Meclis'e giremeyecek. Bu nedenle HDP'nin adayları listede görünmüyor.

İŞTE İSİM İSİM SEÇİMİN KAZANACAK ADAYLARI:

* Haberler.com bu listeyi son 1 aydaki kamuoyu yoklamalarını baz alarak, 3 milyon 700 bin olasılığı göz önünde bulundurarak hazırlamıştır. Vatandaşların eğilimlerine göre seçim sonuçları farklılık gösterebilir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kazanacak Adaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • adanalı: akp yine birinci helal sana ak parti seni seviyoruz 8 33 Yanıtla
  • baro bey: hdp oyumu verecem bu sene 24 17 Yanıtla
  • HAK: Siz rüya görmeye devam edin . HDP aşacak %10 barajını , fazlasıyla hemde , size tatlı rüyalar.. 28 5 Yanıtla
  • silvana: bu kadar yalanada pes hdp 87 miletvekili çıkaracak zorunuza gitmesin 23 8 Yanıtla
  • mehmet73: size söylüyorum size HDP yüzde 22 almazsa bir daha asla oy kullanmayacam... not defterinize kaydedin.yüzde 22 diyorum . 16 10 Yanıtla
  • mehmet73: size söylüyorum size HDP yüzde 22 almazsa bir daha asla oy kullanmayacam... not defterinize kaydedin.yüzde 22 diyorum . 13 8 Yanıtla
  • mehmet73: akparti yüzde 38 not defterinize kaydedin... 14 7 Yanıtla
  • MİLLİ İTTİFAK: milli ittifakı unutmuşlar.akp yüzde 30 u geçemez. 10 8 Yanıtla
  • mehmet73: akparti yüzde 38 not defterinize kaydedin... 12 5 Yanıtla
  • neden cngz: Adıyaman AKP 2 CHP2 hHDP 1 11 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement