Seçim Yaklaşınca Vekiller İl ve İlçe Teklifi Yarışına Girdi - Son Dakika
Güncel

Seçim Yaklaşınca Vekiller İl ve İlçe Teklifi Yarışına Girdi

Seçim İçin Geri Sayım Başlarken, Milletvekilleri İlçe ve İl Teklifi İçin Adeta Yarışa Girdi.

11.01.2011 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim için geri sayım başlarken, milletvekilleri ilçe ve il teklifi için adeta yarışa girdi. Milletvekilleri, TBMM'yi birkaç ayda yeni ilçe ve il ile büyükşehir belediyesi kurulması için adeta teklif yağmuruna tuttu.

-İLLERİNİN BÜYÜKŞEHİR OLMASINI İSTEDİLER-

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu hem Malatya hem de Şanlıurfa'da büyükşehir belediyesi kurulması için iki ayrı kanun teklifi verdi. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür de, Denizli'de büyükşehir belediyesi kurulması için teklif hazırladı.

-İL YARIŞINA GİRDİLER-

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'da, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifi ile Elbistan adında yeni bir il kurulmasını talep etti.

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural, Mehmet Şandır ve bir grup milletvekili de Alanya adıyla yeni bir il kurulması için teklife imza attı.

-YENİ İLÇE İSTEDİLER-

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif ile Hoçivan Hasköy adıyla bir ilçe kurulmasını istedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'da, Bartın'da merkez ilçeye bağlı Kozcağız Beldesi'nin ilçe olabilmesi için teklif verdi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'de, Ankara iline bağlı Temelli, Hasanoğlan, Batıkent, Yenikent, Çayyolu adıyla beş yeni ilçe kurulmasını talep etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'de, Hatay iline bağlı Payas adıyla yeni bir ilçe kurulmasını istedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'da, TBMM Başkanlığı'na, Tokat iline bağlı Üzümören adlı ilçe kurulması için teklif verdi.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Seçim Yaklaşınca Vekiller İl ve İlçe Teklifi Yarışına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement