Seçimi Kaybeden Vekiller, Tekrar Meclis'e Dönecek - Son Dakika
Güncel

Seçimi Kaybeden Vekiller, Tekrar Meclis'e Dönecek

Seçimi Kaybeden Vekiller, Tekrar Meclis\'e Dönecek

Milletvekiliyken belediye başkanlığına aday olan 16 milletvekiline yeniden Meclis yolu göründü.

31.03.2014 13:04  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis'te bir bağımsız milletvekili ve 4 siyasi partiden toplam 25 milletvekili 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı seçimleri için aday oldu. 16 milletvekiline yeniden Meclis yolu göründü. 25 adaydan ise 9 milletvekili belediye başkanlığını kazandı.

AK Parti üç bakan ile birlikte toplam 10 milletvekilini belediye seçimlerinde aday gösterdi. Seçimlerde aday gösterilen 10 milletvekilinden 7'sine Meclis yolu yeniden göründü. AK Parti'den Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, kadın milletvekillerinden İlknur Denizli ve Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'ye de yeniden Meclis yolu göründü. Seçimi kaybeden Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin'de Ankara'ya dönecek.

CHP 7 VEKİLİ ADAY GÖSTERDİ, 4 MİLLETVEKİLİ KAZANAMADI

CHP'li Özgür Özel Manisa, Volkan Canalioğlu da Trabzon için aday gösterilmişti. CHP'nin deneyimli siyasetçilerinden Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile İlhan Özkes'de Meclis'e dönenler arasında yer aldı.

MHP'NİN 4 MİLLETVEKİLİ DE BAŞARI GÖSTEREMEDİ

MHP'nin aday gösterdiği 4 milletvekili de beklenen başarıyı gösteremedi. MHP Aydın'da yerel seçim yarışına Ali Uzunırmak ile Muğla'da Mehmet Erdoğan ile çıktı. Alim Işık MHP'nin Kütahya Belediye Başkan adayı olarak yarıştı. Necati Özensoy ise Bursa Orhangazi Belediye Başkan adayı olarak yarışa katıldı. Ancak, bu isimler yerel seçimlerde koltuk yarışını kaybettiler.

ÖNDER YENİDEN MECLİS'TE

HDP'nin Eş Genel Başkanı Sırrı Süreyya Önder de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarıştı. Önder de Meclis'e geri dönen vekiller arasında yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Seçimi Kaybeden Vekiller, Tekrar Meclis'e Dönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Emre: Demek ki neymiş, insanların partiye oy vermesi o partinin milletvekiline de oy vereceği anlamına gelmiyor. Bu seçim partilere ders olarak okutulacak bir seçim oldu. 0 0 Yanıtla

Advertisement