Seçimi Kazanan Başkan Saatçı, Halka Kuru Fasulye Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Seçimi Kazanan Başkan Saatçı, Halka Kuru Fasulye Dağıttı

Seçimi Kazanan Başkan Saatçı, Halka Kuru Fasulye Dağıttı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yerel seçimler öncesi kuru fasulye yemek isteyen bir kişinin başından geçenleri anlatarak Bizim başkanlık da nasipse olsun diyen DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yeniden seçilmesi ardından 10 bin kişiye kuru fasulye dağıttı.

08.04.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yerel seçimler öncesi kuru fasulye yemek isteyen bir kişinin başından geçenleri anlatarak Bizim başkanlık da nasipse olsun diyen DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yeniden seçilmesi ardından 10 bin kişiye kuru fasulye dağıttı.

Fethiye sokaklarına geçen yıl 11 Ekim'de astırdığı karışık Kürtçe-Türkçe bayram mesajları nedeniyle MHP'den ihracı istendiği için istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, DP'ye geçerek yerel seçimlerde 4'üncü kez Fethiye Belediye Başkanı seçildi. Seçim öncesi mahalle mahalle gezip seçmenle buluşan Saatcı, her meydanda kuru fasulye yemek isteyen bir adamın başından geçenlerin anlatıldığı 'Nasipse' adlı hikayeyi anlattı. Bizim başkanlık da nasipse olur diyen Başkan Saatcı, 4'üncü mazbatasını aldıktan sonra ilk icraat olarak halka kuru fasulye ikram etti. Fethiye Semt Pazarı'nın 3 bölgesinde kurulan standlarda yaklaşık 10 bin kişiye etli kuru fasulye, pilav ve turşu ikram edildi. Başkan Saatcı da kuru fasulye dağıtımına yardım etti.

NASİP DEDİK NASİP OLDU

Vatandaşlarla birlikte kuru fasulye yiyen Behçet Saatcı, Seçim meydanlarında anlattığımız bir kuru fasulye hikayesi vardı. 30 konuşma yaptıysak 20'sinde bu nasip hikayesini anlattık. Dinleyenlerin bile tekrar tekrar dinlemekten keyif aldığı güldüğü bir hikayeydi. Söz vermiştik. 'Allah izin verirse, nasip olursa, seçimi kazanırsak, Salı Pazarı'nda vatandaşlara etli kuru fasulye ikram edeceğiz' demiştik. 'Nasipse' dedik, nasip oldu. Yiyenlere afiyet olsun dedi.

NASİP HİKAYESİ

Behçet Saatcı'nın mahalle toplantılarında anlattığı 'Nasipse' hikayesi şöyle

Adamın birinin canı kuru fasulye istemiş. Akşam hanımına demiş ki, 'Hanım yarın sabah ben et alacağım, fasulyeyi de göndereceğim. Akşama kuru fasulye yap da yiyelim'. Gitmiş kasaptan etini almış, bakkaldan da fasulyesini almış eve göndermiş. Saat başı hanımını arıyormuş, 'Hanım ne oldu, fasulyeyi yaptın değil mi' diye. Kadında 'Yaptım nasipse yiyeceğiz' demiş. Adam akşam eve gelmiş, 'Hanım tamam mı Sofra kurulu mu' demiş. Hanımı da 'Evet nasipse yiyeceğiz bey' demiş. Adam üzerini değiştirmiş, ellerini yıkamış, sofraya oturmuş. Daha kuru fasulyeden bir kaşık almadan kapı çalmış. Gelen iki tane sivil polismiş. Polisler, 'Hakkınızda şikayet var karakola kadar geleceksiniz' demişler. Adamda 'Ya ben esnafım, benim yaptığım bir şey yok' demiş ama polisler adamı karakola götürmüş. Adamın karakoldaki sorgusu sabah saat 5'e kadar sürmüş, daha sonra serbest bırakılmış. Sabah saat 5'te adam evinin kapısına dayanmış. Kapıyı çalmış. Karısının 'Kim o' sorusuna, adam da 'Nasipse kocan' cevabını vermiş.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seçimi Kazanan Başkan Saatçı, Halka Kuru Fasulye Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement