Seçmen Listeleri Muhtarlıklara Asıldı - Son Dakika
Güncel

Seçmen Listeleri Muhtarlıklara Asıldı

Seçmen Listeleri Muhtarlıklara Asıldı

Seçmen listeleri askıya çıktı.

05.09.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçmen listeleri askıya çıktı. Muhtarlar 10 Eylül'e kadar vatandaşların muhtarlık binalarına giderek isimlerini kontrol etmeleri gerektiği noktasında uyardı.

Seçmen listeleri, mahalle muhtarlığı binalarında 1 Kasım'da yapılacak genel seçim için askıya çıktı. Mahalle muhtarları tarafından Yüksek Seçim Kurulu'ndan teslim alınan seçmen listeleri, muhtarlık binalarında vatandaşların göreceği yerlere asıldı. Birçok vatandaş 1 Kasım'da oy kullanabilmek için listede adının olup olmadığına bakmak için muhtarlığın yolunu tuttu. Seçmenlerin isimlerinin yazılı olduğu listeler 10 Eylül'de askıdan inecek. Muhtarlıklar ise vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen seçmenlerin isimlerini kontrol için muhtarlıklara uğrama çağrısında bulundu.

10 EYLÜL'DE LİSTELER KALDIRILACAK

Bornova Karacaoğlan Mahalle Muhtarı Sönmez Eliş, seçmen listelerinin 3 Eylül Pazartesi günü askıya çıktığını 10 Eylül'de listelerin kaldırılacağını dile getirerek, "Seçmen listelerinden sonra oy pusuları gelecek ve kapı kapı vatandaşlarımıza dağıtacağız. Vatandaşlarımız gelip listeden isimlerine bakıyor, isimleri olmayanlar da tekrar seçim kuruluna gidip başvuruda bulunuyor. 10 Eylül'e kadar vatandaşların gelip de isimlerine bakmaları lazım, yoksa isimleri olmadığı sürece oy kullanamazlar. Bunun için askıdan inene kadar herkes gelip isimlerinin kontrol etsin" dedi.

Bazı vatandaşlar da muhtarlığın yolunu tutarak isim listelerini kontrol etti. Oy kullanabilmek için isimlerini arayanlar da herkesin vatandaşlık görevini yerine getirmesi için muhtarlıklara gelmesini, isimlerinin olup olmadığına bakmaları gerektiği çağrısında bulundu.

Öte yandan muhtarlık binalarına gelemeyen vatandaşlar internet ortamından T.C. kimlik numaraları ile sorgulama yapabilecekler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seçmen Listeleri Muhtarlıklara Asıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement