Seçmen Sayısı Bin 581 Kişi Arttı - Son Dakika
Güncel

Seçmen Sayısı Bin 581 Kişi Arttı

Seçmen Sayısı Bin 581 Kişi Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) son verilerine göre 2014 yılında Aliağa'nın nüfusu 83 bin 366 kişi olarak belirlenirken Aliağa nüfusu bir önce ki yıla göre 2 bin 418 kişi arttı.

26.03.2015 09:45  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

83 bin 366 kişilik nüfus içerisinde ise 58 bin 219 seçmen bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 29 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde 56 bin 638 seçmeni bulunan Aliağa'da Nüfusa Dayalı Adres Kayıt Sistemi kayıtlarına göre bir yıl içerisinde seçmen sayısı bin 581 kişi arttı.

EN FAZLA SEÇMEN YENİ MAHALLEDE

Aliağa'da en fazla seçmen merkez mahallerde yer alıyor. 15 bin 255 kişilik nüfusu ile Aliağa'nın en fazla nüfusuna sahip mahallesi olan Yeni Mahalle aynı zamanda 10 bin 769 kişilik seçmen sayısı ile de Aliağa'nın en fazla seçmenine sahip. Kültür Mahallesi'nde 7 bin 874, Kazım Dirik Mahallesi'nde 6 bin 982, Siteler Mahallesi'nde 6 bin 931, Atatürk Mahallesi'nde ise 6 bin 64 seçmen yer alıyor.

14 Mart tarihinde askıya çıkan ve 29 Mart 2015 Pazar günü askından inecek olan seçmen listelerinden sonra net seçmen sayısı 1 – 7 Nisan tarihleri arasında ilçe seçim müdürlüğü tarafından açıklanacak.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçmenlerin listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden de kontrol edilebileceğini açıkladı. Askıya çıkan listelerdeki bilgilerde yanlışlık veya eksiklik olanların seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismini bulamayanların ilgili nüfus müdürlüğüne Adres Beyan Formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmaları gerekiyor. Aynı kişilerin nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı adres beyan formunun bir örneğini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seçmen Sayısı Bin 581 Kişi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement