Seda Sayan'ın 5 Yıla Kadar Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Seda Sayan'ın 5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Şarkıcı seda Sayan, 3 yıl önce Beyoğlu'nda satın aldığı kafe nedeniyle mahkemelik oldu.

27.03.2015 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkıcı seda Sayan, 3 yıl önce Beyoğlu'nda satın aldığı kafe nedeniyle mahkemelik oldu. Sayan ve kafede kiracı ve işletmeci olan çalışan 3 kişi hakkında, SİT alanı içerisinde yer aldığı belirtilen kafede yapılan değişiklikle "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçundan 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz sanıklardan Rıdvan Beşer hazır bulundu. Seda Sayan ise işlerinin çok yoğun olmasını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Sanık Beşer yaptığı savunmasında suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Seda Sayan'ın da aralarında bulunduğu diğer 3 tutuksuz sanığın ifadesinin bir sonraki duruşmada alınmasına karar veren mahkeme, duruşmayı Eylül ayına erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Seda Sayan, Özlem Özgür Bükülmez, Senem Cimilli Gürler ve Rıdvan Beşer 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Cumhuriyet Savcısı Onur Ekinci tarafından hazırlanan iki sayfalık iddianamede şüpheli Seda Sayan'ın Beyoğlu'ndaki 134 pafta, 39 ada ve 39 parselde bulunan kafenin sahibi olduğu, diğer şüphelerin de kiracı ve işletmeci oldukları kaydedildi.

"KENTSEL VE TARİHİ SİT ALANI"

İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 7 Temmuz 1993 tarihli 4100 sayılı kararı ile belirlenen kentsel ve tarihi SİT alanı içerisinde kalmasına rağmen, şüphelilerin izinsiz olarak yapının arka taraflarındaki bahçe duvarlarına bitişik olarak, belli aralıklarla metal profiller koydukları iddia edildi. Profillerin altta tuğla ve beton ayaklara oturtulduğu, üst kısımlardan bir yatay profil ile birbirlerine bağlanmış olduğu belirtildi.

"DEĞİŞİKLİK YAPILIDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ"

Komşu 34 parseldeki bahçe duvarlarının bir kısmının kaldırılarak, yan parsel bahçesine açılan kapısı da olan metal konstrüksiyonlu cam olarak yapıldığı, ek yapı ön cephe doğramalarının projesinden farklı uygulandığı, giriş katında arka kısmında bölme duvarları ile plan değişikliği yapıldığı öne sürüldü. Üst kattan bahçe ile merdivenin yönünün değiştirildiği, bahçenin kafenin açık kısmı olarak kullanıldığı, bahçe duvarının büyük camlarla çevrildiği ifade edildi. Ana yapı bodrum katında arka tarafta bulunan etrafı duvarla çevrili projeye göre -1.72 kotunda bulunan avlunun bir kısmının camla kapatılarak, bodrum kattaki daire tarafından kullanılan metal-cam konstrüksiyonlu bir mekan olarak kullanıldığının tespit edildiği kaydedildi.

ATILI SUÇU İŞLEDİKLERİ İDDİA EDİLEN SANIKLARIN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Şüphelilerin atılı suçu işlediği öne sürülen iddianamede, Seda Sayan'ın da aralarında bulunduğu şüphelileri 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet Etmek suçundan 2'şer yıldan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

"YAPILDIĞI SÖYLENEN EYLEMLER İFTİRADIR, HİÇBİR DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMIŞIZDIR"

Soruşturma kapsamında Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde 9 Haziran 2014'de ifade veren Seda Sayan, "İlgili gayrimenkulü 2012'de satın aldım. İçerisinde kafe kiracıydı. Kira kontratı hali hazırda devam etmektedir. Hiçbir değişikliği yapmamışızdır. Kiracım da bu tarz şeylere karışmamıştır. Yapıldığı söylenen eylemler iftiradır, hiçbir şekilde yapılmamıştır. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz. Üzerime atılı suçlamayı ve uzlaşmayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seda Sayan'ın 5 Yıla Kadar Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.

  • WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!
    09:12 WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!

    Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak önemli yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu yenilikler bazen kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyor. Son olarak bunun bir örneği daha yaşandı. Öyle ki WhatsApp uygulamasında 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' ifadelerinin baş harfi büyük olduğu için kullanıcılar tepki gösterdi. Akabinde bu yenilik geri alındı. İşte ayrıntılar… WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle Android platformunda büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirketin planı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir güncelleme daha yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile sohbetlerde karşıdaki kişinin durumunu gösteren 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Bu aslında pek de büyük bir değişiklik olmamasına rağmen kısa süre içinde pek çok kullanıcı tarafından fark edildi. Akabinde kullanıcılar, belirteçlerin baş harfinin büyük hale gelmesinin gözü yorduğunu söyleyerek eski haline geri getirilmesini istedi. Bugün ise şirket, artan tepkiler üzerine bir güncelleme daha yayınladı ve değişiklik geri çekildi. Aslına bakacak olursak 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' gibi belirteçlerin baş harfi Telegram ve Signal gibi rakip uygulamalarda da küçük. Bu kullanıcı deneyimi açısından önemli bir detay olarak görülüyor. Bu doğrultuda WhatsApp'ın geri adım atması kullanıcıları sevindirdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp'ın yaptığı değişiklik sizin de dikkatinizi çekti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.


Advertisement