Sedef Hastası Çocuğa Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sedef Hastası Çocuğa Sahip Çıktı

Başkale ilçesinde yaşayan ve güneş ışınlarından dolayı dışarı çıkamayan 12 yaşındaki sedef hastası Zilan Demir'e, İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse sahip çıktı.

26.06.2015 14:29  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçenin Atlılar Mahallesinde oturan ve 3 yaşından beri sedef hastası olan Demir, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tedavi olamıyor.Kaymakam Büyükköse, güneş ışınlarının cildine zarar vermesinden dolayı evden dışarı çıkamayan Demir'e bilgisayar hediye ederek, aileye de gıda yardımında bulundu. Başkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Gökhan Karaman, Kaymakam Büyükköse'nin talimatıyla mağdur durumdaki Demir ailesine ev yapılması için çalışmalara başladıklarını belirterek, aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.Karaman, Demir'in tedavisi için de gerekli yardımı yapacaklarını bildirdi.Demir, kendisine bilgisayar hediye eden Büyükköse'ye teşekkür ederek, "Hastalığım nedeniyle dışarı çıkamıyorum. Evde canım çok sıkılıyor. Tüm günüm kardeşimle ve televizyon izleyerek geçiyor. Tedavi olmak istiyorum. Ancak güneş battığında dışarı çıkabiliyorum. Okula da gidemiyorum" dedi.

Baba Cebrail Demir ise hastalığından dolayı kızının dışarıya çıkamamasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Maddi durumum iyi değil. İşsizim ve kiralık bir evde oturuyoruz. Kızımı tedavi olması için Van Dursun Odabaşı Tıp Merkezine götürdüm. Bir ay hastanede yattı. Tedavi giderlerini karşılayamıyorum. Doktor bir ilaç yazdı, onu bile alamadım. Kızımın tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Sedef Hastası Çocuğa Sahip Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sedef Hastası Çocuğa Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement