Sedye Kirlenmesin' Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık'a Plaket (2) - Son Dakika
Güncel

Sedye Kirlenmesin' Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık'a Plaket (2)

Sedye Kirlenmesin\' Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık\'a Plaket (2)

Bakan IŞIK: O SES KAYDIYLA İLGİLİ RAPOR YOK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adli Tıp Kurumu'nun 17 Aralık soruşturmasındaki ses kayıtları ile çözümleme metinleri arasında anlam bütünlüğünü bozacak değişik olmadığı yönündeki raporlarıyla, kendisinin ilk dinlediğinde montaj olduğunu hissettiğini söylediği ses kaydının aynı olmadığını açıkladı.

20.11.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan IŞIK: O SES KAYDIYLA İLGİLİ RAPOR YOK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adli Tıp Kurumu'nun 17 Aralık soruşturmasındaki ses kayıtları ile çözümleme metinleri arasında anlam bütünlüğünü bozacak değişik olmadığı yönündeki raporlarıyla, kendisinin ilk dinlediğinde montaj olduğunu hissettiğini söylediği ses kaydının aynı olmadığını açıkladı. Bakan Işık, o ses kayıtlarının orjinal olduğuna dair bir rapor olmadığını söyledi

İzmir'de 2 günden bu yana incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamlarında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen Valilik ziyaretinde Bakan Işık Vali Toprak'tan İzmir'deki bazı yatırımlarla ilgili bilgi aldı. Bakan Işık, daha sonra beraberinde Vali Toprak, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, Kemalpaşa Belediyesi Başkanı Ak Partili Arif Uğurlu ile Kacaoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, ziyaretten memnun olduğunu, kentte gelişinin sanayi ve iş çevrelerinde sinerji yarattığını söyledi.

Bakan Fikri Işık ise, İzmir'in her dönemde ülkenin en temel şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Ülke kalkınmalarının kent kalkınmalarından bağımsız düşünülemeyeceğini belirten Işık, şöyle konuştu;

"İzmir, İstanbul, Ankara kalkınacak ki Türkiye kalkınsın. Bakanlık olarak ülke kalkınması için şehirlere kalkınma desteği için gayret göstermekte. Bakanlığımız için İzmir stratejik bir il. Çünkü Türkiye'nin nitelikli insan kaynağının en zengin olduğu illerinin arasında bulunuyor. İzmir'in ülke kalkınmasına ileri teknoloji ürünü üreterek vereceği katkının bilincindeyiz. İzmir'in potansiyelini daha fazla harekete geçirme gayretindeyiz" dedi. İki gündür bulunduğu İzmir'deki heyecanın kedisini daha da motive ettiğini belirten Bakan Işık, "Geleceğe umutlu bakmamız için çok fazla sebep var. Başkan Kocaoğlu İzmir halkının oylarıyla üçüncü kez belediye başkanı seçildi. Bize de Hükümet görevi verildi. Bize düşen elele çalışmak."

Bakan Işık, İzmir'e TÜBİTAK ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bir bilim merkezi kazandırmak istediklerini açıkladı. Belediye binasını hazırlamasını istediklerini belirten Işık, "Bilimi İzmirli gençlere sevdirelim ki İzmirli gençler dünyaya bilim insanı olarak hizmet edebilsin. Bilim sevgisi olmadan önümüzdeki çağda hatırı sayılır sözü edilen ülke olma şansımız yok" dedi. Bakan Işık, İzmir'de ikinci olarak küçük sanayi siteleriyle ilgili bir proje daha uygulamak istediklerine dikkat çekti.

Bakan Işık, Türkiye'de bir tarafta işsizlik, diğer tarafta işçisizlik olduğunu, bu konuda paradoks görüldüğünü söyledi. İş bulamayan genç insanların yanı sıra işçi bulamayan sanayicinin de bulunduğunu beliten Bakan Işık, bunun ciddi bir açmaz olduğunu, bilişim sektöründe 100 bin insan açığı bulunduğunu, bilim sektörüne nitelikli insan kazandıracaklarını anlattı.

BAKAN IŞIK: O SES KAYITLARIYLA İLGİLİ ADLİ TIP AÇIKLAMASI YOK

Bakan Işık'a 17 Aralık soruşturması kapsamındaki tape kayıtlarıyla, çözüm metinleri arasında anlam bütünlüğünü bozacak değişiklik olmadığı yönünde Adli Tıp Kurumu raporunu hatırlatan bir basın mensubu, daha önce "Montaj olduğunu hissettim" açıklaması arasındaki çelişkiyi sordu. Bakan Işık, soruyu soran muhabire, "Soru sorarken dersinize çalışacakksınız" dedikten sonra, "Bizim söylediğimiz ses kayıtlarıyla ilgili Adli Tıp'ın bir açıklaması yok. Ben hala aynı noktadayım. Plan Bütçe Komisyonu'nda da ifade ettim. Bu ses kayıtları açıkça montaj. Aksine bir rapor ortaya konmadı. Adli Tıp Kurumu'nun açıkladığı tapeler farklı tapeler. Bakın, araştırın sonra bu soruyu sorun! Yoksa mahçup olma durumu olur. Ses kayıtlarının orijinal olduğuna yönelik bir tek rapor ortaya konmadı. Mümkün değil konamaz. Çünkü açıkça montaj. Bizim açımızdan bu konu net" dedi. Ziyaret karşılıklı hediye verilmesinden sonra basına kapatıldı. - Bilim

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sedye Kirlenmesin' Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık'a Plaket (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement