Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya'ya 6 Yıl 3'er Ay Hapis Cezası (2) - Son Dakika
Güncel

Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya'ya 6 Yıl 3'er Ay Hapis Cezası (2)

Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya\'ya 6 Yıl 3\'er Ay Hapis Cezası (2)

'her SEÇİM ÖNCESİ BU YAŞANIYOR' Daha önce, Yuvacık barajı ile ilgili olarak da yargılanıp beraat ettiğini belirten Sefa Sirmen, bu konuların her seçim öncesi yaşandığını söyledi.

17.02.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'her SEÇİM ÖNCESİ BU YAŞANIYOR'

Daha önce, Yuvacık barajı ile ilgili olarak da yargılanıp beraat ettiğini belirten Sefa Sirmen, bu konuların her seçim öncesi yaşandığını söyledi. Sirmen, bunun 21 yıldır devam eden bir mahkeme olduğunu, doğalgazı İzgaz'ı kurarak Kocaeli'ne Ankara ve İstanbul'dan sonra kendisinin getirdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Hava kirliliğini önlemiştik. Pahalı diye bize dava açıldı. 105 milyon dolara mal olmuştu. Fakat 559 milyona satıldı. 450 milyon dolar para kazandırdı. Buna rağmen mahkeme devam ediyor. Bir kaç kez beraat etmiştik. Geçen ayki duruşmada savcı beraat istedi. Bugüne ertelendi ve karar günüydü. Savcı ve hakim değişti. Bugün mahkumiyet kararı çıktı. Yargı süreci devam ediyor, temyiz hakkımızı kullanacağız. İnşallah yargı ile bu haksızlığın giderileceğini umut ediyorum. Bunlara alıştık. Her seçim öncesi böyle şeyler önümüze geliyor. Bizim 1994 yılında gerçekleştirdiğimiz proje. Türkiye'de eşi yok SCADA sistemi uygulanan tek proje. 1999 yılında deprem yaşadık ve en ufak kaza patlama söz konusu olmadı. Ama malesef siyasi olarak bu projeye leke sürmeye çalıştılar. Bu konuda adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Bekleyeceğiz ve göreceğiz."

Sefa Sirmen, kararı siyasi olarak gördüğünü, kamunun zararı değil menfaati söz konusu olduğunu söyledi.

HİKMET ERENKAYA: SAVCI BERAATİMİZİ İSTİYORDU

Sefa Sirmen gibi bir dönem CHP milletvekilliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sadece İzmit'i kapsadığı 'İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı' görevinde de bulunan Hikmet Erenkaya da, önce ayrı ayrı bakılan bu davanın sonradan birleştirildiğini söyledi. Erenkaya, "Ben bu davadan milletvekili olduğum dönemde beraat etmiştim. Sonra Sefa Beyin davası ile birleştirilmiş. Yargıtay'ın bozduğu davanın duruşmasına ben iki kez gittim. Sanırım son anda bu davaya bakan hakimi ve savcılı değiştirmişler. Savcı bizim beraatimizi istiyordu" dedi. Erenkaya da, kararı temyiz ettireceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya'ya 6 Yıl 3'er Ay Hapis Cezası (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement