Seferihisar Belediyesi, Gençleri Projelerle Yurt Dışına Gönderdi - Son Dakika
Yerel

Seferihisar Belediyesi, Gençleri Projelerle Yurt Dışına Gönderdi

Seferihisar Belediyesi, Gençleri Projelerle Yurt Dışına Gönderdi

Seferihisar Belediyesi, hazırladığı projelerle ilçede yaşayan 100’ün üzerinde genci yurt dışına gönderdi.

25.08.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seferihisar Belediyesi, hazırladığı projelerle ilçede yaşayan 100'ün üzerinde genci yurt dışına gönderdi.

Seferihisar Belediyesi, ilçede gençlere yönelik projeler hazırlamaya devam ediyor. Belediye, bugüne kadar ise Almanya, İtalya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti ve Danimarka'ya 100'ün üzerinde genci göndererek, yaşıtlarıyla tanışma, onların yaşam şartları ve eğitim programlarını tanıma ve birlikte çalışma fırsatı sundu. Yine yurt dışında yaşayan yaşıtlarını Seferihisar'da misafir eden gençler, hayat boyunca devam edecek dostluklar kazandı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yurt dışının çok önemli bir tecrübe olduğunu söyledi. Soyer, "Her yıl, Seferihisar'ın yerel kalkınmasını desteklemek için gençlik odaklı ve gençlerin gönüllü çalışmalarıyla yürüttükleri onlarca sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Böylece gençlerimiz, kendi yaşam kalitelerini arttırmak için diğer gençlerle işbirliği içinde çalışarak gönüllülük bilincine ulaşıyorlar. Ayrıca yurdun çeşitli noktalarında gerçekleşen festival, etkinlik ve eğitim çalışmalarına her sene birçok gencin katılmasını sağlıyoruz. Böylelikle farklı kültürlerden gelen akranlarıyla ortak çalışmalar yürütme şansı da yakalamış oluyorlar. Özellikle yurt dışı projelerinin gençler için özgüven, toplum sorunları hakkında bilinçlenme, farklı kültürleri tanıma, insanlık değerleri bağlamında son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bir yerel yönetici olarak bize düşen en önemli görev, gençlerimizin ufuklarını açmak olmalı. Evet, Seferihisar 10 yıl öncesine göre, çok farklı bir noktaya geldi. Ama gençlerimizdeki değişimin hepsinin önünde ve değerli olduğunu düşünüyorum. Onların vizyonları geliştikçe yarınlara daha umutlu bakabileceğiz. Hep diyoruz ya "başka bir dünya mümkün" diye. İşte bunu "dünya vatandaşı" olan gençlerimizle başaracağız" dedi.

GENÇLER OLDUKÇA MEMNUN

Projeyle yurt dışına çıkan gençlerden Hande Uçak (22), Almanya'nın Hannover kentine gittiğini ve farklı bir kültürü görmenin kendisi için deneyim olduğunu anlattı. Uçak, "Son zamanlarda Türkiye'de de gittikçe artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri yüzünden benim de ilgimi çeken bir konuydu. Oradayken diğer ülkelerden gelen katılımcılar sayesinde diğer ülkelerde de böyle sorunlar olduğunu fark ettim. Yaptığımız workshop, sunum ve role play sayesinde toplumsal konulara farklı bir bakış açısıyla bakmayı öğrendim. Bu konuda daha bilinçliyim"

ENGELLİ GENÇLERDE YURT DIŞINA ÇIKTI

Ortopedik engelli olan Selda Karakuyu (15) ise, duygularını şu sözlerle anlattı:

"Başlarda çok korktum. Çünkü ben bir engelliydim. Fakat sadece benim korkularım yoktu benimle birlikte gelen arkadaşlarımın da korkuları vardı. Çünkü bana nasıl davranacaklarını bilmiyorlardı. Gittiğimiz projede engelli engelsiz diye bir kavram yok. Orada bir bütünlük söz konusuydu. Biz de bu atmosferden çok etkilendik ve arkadaşlarımla aramızdaki duvarlar daha o gün kalktı. Aynı etkinlikleri paylaştık onların yapabildiği birçok şeyi birlikte yapabildim, yapabildik. Onun dışında trafik problemi yaşanmadı, engellilere ait yollar vardı. Aynı zamanda neredeyse gittiğimiz tüm mekanlara da girip çıkışlar oldukça rahattı. Şu an arkama dönüp baktığımda iyi ki de yapmışım diyorum. Benim gitme amacım aslında Türkiye'deki engelliler adına bizde varız demekti. Buradan engellilere sesleniyorum; azim ve umut ile yapamayacağımız hiç bir şey yok zincirlerinizi kırın, haydi siz de özgürlüğe uçun." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seferihisar Belediyesi, Gençleri Projelerle Yurt Dışına Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement