Seferihisar'dan Hasankeyf'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Seferihisar'dan Hasankeyf'e Ziyaret

Seferihisar\'dan Hasankeyf\'e Ziyaret

İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi, Batman'ın Hasankeyf İlçesini ziyaret etti.

30.03.2015 08:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seferihisar'ı, Uluslararası Cittaslow (sakin şehir) Birliği'ne üye yaparak Türkiye'yi yeni bir yerel kalkınma modeliyle tanıştıran ve yaygınlaşması için çalışmalar yapan Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hasankeyf'e gelerek Kaymakam Temel Ayca'yı ziyaret etti.

Hasankeyf'in geleceğine yönelik hazırlattığı önemli projelerle ilgi odağı olan Kaymakam Temel Ayca'dan çalışmalarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunan Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, Hasankeyf'e hayran kaldığını söyledi.

Kaymakam Temel Ayca ile birlikte ilçeyi gezen Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, Hasankeyf'e hayran kaldığını gizleyemedi.

Soyer, 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan ve şimdiye kadar onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Mezopotamya'nın kadim topraklarında yer alan antik kent Hasankeyf'in 'Sakin Şehir' olabilmesi bakımından tarihi dokusuyla önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Kaymakam Temel Ayca'nın önemli projelerinden biri olan Uçyol Köyünde çalışmaları süren 'Ekolojik Köy'ü ziyaret eden Soyer, buraya da hayran kaldığını ifade etti.

Kaymakam Temel Ayca'dan Ekolojik Köy projesi hakkından bilgi alan Soyer, projenin hayata geçmesi durumunda turizme ve ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını aktardı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Seferihisar'dan Hasankeyf'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement