Şefkat Gemisi Yemen halkı için yola çıktı - Son Dakika
Güncel

Şefkat Gemisi Yemen halkı için yola çıktı

Yemen halkına yardım etmek amacıyla AFAD tarafından organize edilen "Şefkat Gemisi" Mersin'den yola çıktı.

13.02.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızılay ve içlerinde Yeryüzü Doktorları, Dost Eli Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bulunduğu birçok STK'nın ilaç ve gıda yardımlarını Yemen'e ulaştıracak "Şefkat Gemisi" Mersin Limanı'ndan ayrıldı. Geminin 2 hafta sonra Aden Limanı'na ulaşması bekleniyor.

Gemiye Kızılay ve içlerinde Yeryüzü Doktorları, Dost Eli Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da bulunduğu birçok STK'nın yardımları yüklendi.

Türkiyeli STK'ların İDSB koordinatörlüğünde birlikte doldurduğu Şefkat Gemisi'nde yaklaşık 900 tonluk bir alanı STK'ların yardımları oluşturuyor. Yeryüzü Doktorları, Yemen halkının yaralarını sarmak ilaç yardımı gönderdi.

Kızılay ve Yeryüzü Doktorları ilaç yardımında bulunurken, diğer yardım kuruluşları ise un, şeker vb. gıda maddeleri gönderdi. Mersin'den hareket eden geminin 2 hafta sonra Aden Limanı'na ulaşması planlanıyor. Aden Valiliği tarafından karşılanacak olan Şefkat Gemisi'ndeki yardımlar, Yemen Kızılayı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şefkat Gemisi Yemen halkı için yola çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement