Şehide Gözü Yaşlı Veda - Son Dakika
Güncel

Şehide Gözü Yaşlı Veda

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK'lıların silahlı saldırısında şehit düşen 3 askerden jandarma er Yunus Yılmaz’ın cenazesi, memleketi Bingöl’ün Karlıova içesi Çatak köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

26.10.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında beraberinde Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ile birlikte uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen 6 aylık Jandarma Er Yunus Yılmaz’ın (20), cenazesi askeri uçakla Van’dan Bingöl Havalimanı'na getirildi. Burada askeri helikopterle alınan cenaze, Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

İlçe Jandarma’dan alınan cenaze, ilçeye bağlı Çatak köyüne getirilerek, resmi tören düzenlendi. Törene, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 49. Motorlu Piyage Tugay Komutanı Murat Aygün, Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi, tabuta sarılan aile fertleri, feryat edip gözyaşı döktü. Törende bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Hakkari Yüksekova’da menfur bir saldırıyla, hain bir saldırıyla şehit olan üç kardeşimiz var. Bu güne kadar vatan için, millet için, mukaddesat için şehit olan bütün kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bu kardeşler şehit oldukları andan itibaren en yüksek mertebeye ulaşmıştır. Hepimizin ortak değerleri haline geliyor” dedi.

"İNSANLIK 3 KERE KATLEDİLDİ"

Konuşmasında ‘bir insanı haksız yere katletmek, öldürmek bütün insanlığı öldürmek demektir’ diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler inşallah bu dünyada da ahret de de en büyük şekilde cezalarını görecekler. Dün Hakkari Yüksekova’da insanlığı üç defa katlettiler. Bu kurşunlar arkadaşlarımıza sıkıldı, ama aynı zamanda bu millete, bu vatana ve bu ülkenin geleceğine sıkılmıştır. Bu kurşunları sıkanlar bu topluma hizmet etmiyorlar. Bu toplumun refahına ve geleceğine hizmet etmiyorlar. Bu insanlar olsa olsa bu milleti birbirine düşürmek isteyen insanlardır. Bunların inadına daha çok kardeşlik dememiz lazım, daha çok birbirimize destek vermemiz lazım, el ele vermemiz lazım. Bir daha bu acılar yaşanmasın diye ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Biz hükümet olarak, devlet olarak ne gerekirse yapacağız ama millet olarak hep birlikte yapmamız gerekiyor, ben tekrar tekrar şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

OMUZLARDA TAŞINDI

Yapılan konuşmaların ardından, saygı duruşu ve cenaze namazı kılındı. Daha sonra omuzlara alınan cenaze, ağıtlar eşliğinde köy mezarlığa getirildi. Defin işlemleri yapılırken, ağıtlar yakan aile fertleri baygınlıklar geçirdi. Burada fenalık geçiren acılı aile fertleri, askeri yetkililerce sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Yunus’un kardeşi Yusuf Yılmaz, ağabeyini elleriyle toprağa verdi. 

YILMAZ ATAR

Şehide Gözü Yaşlı Veda
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehide Gözü Yaşlı Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement