Şehidin 7 Yaşındaki Oğlu: "Amca Babamı Gömeceklermiş" - Son Dakika
Güncel

Şehidin 7 Yaşındaki Oğlu: "Amca Babamı Gömeceklermiş"

Şehidin 7 Yaşındaki Oğlu: "Amca Babamı Gömeceklermiş"

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Eskişehirli Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu, memleketinde son yolculuğuna uğurladı.

18.10.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Eskişehirli Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu, memleketinde son yolculuğuna uğurladı. Cenaze namazı öncesi şehit annesinin, "Oğlum ölmemiş gülüyordu" sözleri yürekleri dağladı.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmalarda, biri tabur komutanı yarbay olmak üzere 4 asker şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerlerden 34 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Topsakaloğlu'nun acı haberi, dün akşam saatlerinde Çankaya Mahallesi Şehit Mustafa Yıldız Sokak'ta yaşayan babası Yakup Topsakaloğlu ve annesi Vasfiye Topsakaloğlu'na askeri erkan tarafından verilmişti. Evli ve 2 çocuk babası şehit Topsakaloğlu'nun naaşı, Hakkari'de düzenlenen askeri törenin ardından askeri uçakla Eskişehir'e gönderildi. Topsakaloğlu'nun al bayrağa sarılı tabutu, baba ocağında helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınması için Reşadiye Camii avlusuna getirildi.

Şehidin cenaze namazına, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, askeri erkan, diğer ilgililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT ANNESİ: "OĞLUM ÖLMEMİŞ GÜLÜYORDU"

Cenaze namazı öncesi anne Vasfiye Topsakaloğlu'nun feryatları yürekleri dağladı. Anne Topsakaloğlu, "Kimselere evlat acısı yaşatma Yarabbi. Sabır isteyeceğim. Düşmanlarımıza güldürmeyeceğiz kendimizi. Allah onları bildiği gibi yaksın, yaksın. Ölmemiş, yavrum ölememiş. Yavrum ölmemiş, gülüyordu. Yavrum yatmış gülüyor. Bomba patlasaydı da görmeseydim ne yapardım? Yine gördüm, ölmemiş benim yavrum, hiç ölmemiş. Sadece gülüyor yavrum. Allah bize sabır verecek inşallah. Sabır istiyorum, başka bir şey istemiyorum" dedi.

"SİZİ MAHSUS BİTİRDİLER YAVRUM"

Cenazenin askerlerin omzundan indirilerek top arabasına konulduğu sırada oğlunun al bayraklı tabutuna sarılarak gözyaşı döken acılı anne, "Yaktın bizi yavrum, yaktın bizi kuzum. Sizleri bitirdiler kuzum, sizleri bittirdiler. Mahsus bitirdiler yavrum. Bütün Eskişehir ayağa kalktı yavrum, kalk. Kalk da bir bakın kuzum kalk. Bu kadar da mı çok sevilirdin kuzum" diyerek feryatlarına devam etti.

YAŞINDAKİ ŞEHİT OĞLU: "AMCA BABAMI GÖMECEKLERMİŞ"

Şehidin top arabasına konulduğu sırada annesi Filiz Topsakaloğlu ile birlikte son kez babasına sarılan 7 yaşındaki Emir Kayra, gözyaşlarına boğuldu. Amca dediği bir yakının kucağında babasına son kez gözyaşları içinde el sallayan 7 yaşındaki çocuğun, "Amca babam ölmüş. Babamı gömeceklermiş amca" sözleri de yürekleri kasıp kavurdu.

HİÇBİR ŞEYDEN HABERSİZ BABASINI UĞURLADI

Ayrıca şehidin 3 yaşındaki kızı Beren Balım Topsakaloğlu da, annesinin kucağında gülümseyerek hiçbir şeyden habersiz babasını son yolculuğuna uğurladı.

Öte yandan, şehidin ağabeyi Gürkan Topsakaloğlu ve Ağrı Eleşkirt Kaymakamı kardeşi Tuncay Topsakaloğlu'nun da cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Acılı kardeşler, birbirlerinin koluna girerek Astsubay Çavuş Topsakaloğlu'nu son yolculuğuna uğurladılar.

Şehidin cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına konularak, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehidin 7 Yaşındaki Oğlu: 'Amca Babamı Gömeceklermiş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • LEYLO: ALLAH KAHRETSIN YA TEROR ORGUTLERINI.. SU COCUKLARIN HALINE BAKIN YA. ADAMLARDA VICDAN MERHAMET YOK YA !! BU SEHITLERIMIZIN KANINDA BOGULURSUNUZ INSALLAH !! 2 0 Yanıtla
  • LÜTFEN, UYANİNN: Uyanın uyanın, allah, peygamber, aşkına, uyanın, bunun sorumlusu, AKP 2 0 Yanıtla
  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçleyecek.

  • AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı
    12:40 AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı

    AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Söğütlü ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Erdoğan, Cumhur İttifakı dışında seçilip geri dönme planı yapanlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve mahalle sakinleri katıldı.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi
    12:38 Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi

    Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kentte düzenlenen bir programda AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi. Savran, hizmet ve eser siyasetiyle Nevşehir'e sahip çıktıklarını belirterek, yeni dönemde de projeler üreteceklerini ve şehri daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Savran, sandık görevlilerinin önemli bir görevi yerine getireceğini vurgulayarak, seçimlerin sahada kazanıldığını söyledi.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.


Advertisement