Şehidin Adı Kültür Evi ile Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Şehidin Adı Kültür Evi ile Yaşayacak

Şehidin Adı Kültür Evi ile Yaşayacak

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde belediye tarafından yaptırılan kültür evine şehit uzman çavuşun adı verildi.

10.12.2016 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde belediye tarafından yaptırılan kültür evine şehit uzman çavuşun adı verildi.

İlçenin Akören Mahallesi'nde belediye tarafından yaptırılan çok amaçlı kültür evine 27 Ekim'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın adı verildi. Kültür evinin açılışına İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Selçuk Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

"Kültür etkinliklerine katılın"

Vezirköprü Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık'ın adının verildiği Akören Mahallesi Şehit Uzman Çavuş Adnan Uluışık Kültür Evi'nin açılışında Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, şehitlerin adının yapılan eserlerle yaşatılarak isimlerinin taçlandırılacağını, yerde bırakılmayacağını, tüm şehitlerin isimlerini uygun görülen eserlere, kültür evlerine sokaklara, parklara verileceğini, bunu kendilerine görev saydıklarını söyledi. Kültür evlerinin önemine değinen Edis iki katlı kültür evinin birinci katında Halka Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün meslek edindirme kursları açılacağını, üst katın ise Kur'an kursu ve dini etkinliklerde kullanılacağını belirtti.

"Anadolu coğrafyasına sahip olmanın bedeli ağır"

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı kültür evinin bu isimle büyük bir anlam kazandığını kaydetti. Anadolu coğrafyasına sahip olmanın bedelinin ağır olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kaşıkçı, bir ülke için ne kadar bedel ödenirse o kadar değerli olduğunu, ülkenin düşmanlarının işbirliği yaptığını, hükümetin ve devletin bu düşmanlara karşı büyük mücadele verdiğini anlattı. Türk tarihinin genel bir kronolojisini çizen Kaşıkçı, bugünkü düşmanların Sakarya'nın Çanakkale'nin intikamı almak istediğini kaydederek tüm şehitlere rahmet diledi. Türk milletinin cephede savaş kaybetmediğine dikkat çeken Kaşıkçı, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

Daha sonra protokol tarafından 'Uzman Çavuş Adnan Uluışık Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. Kültür evinde toplanan kadınlarla sohbet eden Kaşıkçı ve Edis, kadınlardan kültür evindeki etkinliklere katılmalarını istedi. 90 yaşındaki Rabia Tetik'in de etkinliklere katılması büyük ilgi topladı. Kaymakam Kaşıkçı ve Başkan Edis ile sohbet eden Rabia ebe esprileri ile herkesi güldürdü. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehidin Adı Kültür Evi ile Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement