Şehidin Baba Ocağında Acı Sessizlik - Son Dakika
Güncel

Şehidin Baba Ocağında Acı Sessizlik

Şehidin Baba Ocağında Acı Sessizlik

Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 39 yaşındaki İzzet Alper Taşbaş'ın cenazesi, Afyonkarahisar'a getirildi.

30.09.2015 16:14  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Yüksekova- Şemdinli yolu üzerinde dün PKK'lı teröristlerin köprüye yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş'ın cenazesi, Van'daki törenin ardından Afyonkarahisar'a gönderildi.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na inen 'Türk Yıldızları' adlı askeri uçakla getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından alındı. 15 yıllık uzman çavuş olan İzzet Alper Taşbaş'ın babası Nazmi, annesi Saliha, eşi Ümmühan, kızları Begüm ve Ecrin Taşbaş da cenazeyi karşılamak için hava alanına gitti. Şehidin cenazesi, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Dinar İlçesi'ne götürülmek üzere yola çıktı.

Şehidin Dinar'a bağlı Akçaköy'deki baba ocağı önünde ise taziye alanı oluşturuldu. Şehidin kerpiçten yapılma baba evine Türk bayrağı asılırken, eve giden toprak yollara, Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından hızlıca mucur döküldü.

Şehit İzzet Alper Taşbaş için Dinar Hükümet Konağı önünde ikindi vakti cenaze töreni düzenleneceği belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağı açıklanan tören sonrası şehidin cenazesi, baba ocağında helallik alınmasının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Baba Ocağında Acı Sessizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement