Şehidin Baba Ocağında Hüzün Hakim - Son Dakika
Güncel

Şehidin Baba Ocağında Hüzün Hakim

Şehidin Baba Ocağında Hüzün Hakim

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünden geçen Hezil Çayı’nda boğularak şehit olan iki askerden biri olan Samsunlu Coşkun Sekmen’in baba ocağında hüzün hakim.Er Coşkun Sekmen’in Hezil Çayı’nda boğularak şehit olduğu haberi Salıpazarı ilçesi Suluca Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düşürdü.

01.07.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünden geçen Hezil Çayı'nda boğularak şehit olan iki askerden biri olan Samsunlu Coşkun Sekmen'in baba ocağında hüzün hakim.

Er Coşkun Sekmen'in Hezil Çayı'nda boğularak şehit olduğu haberi Salıpazarı ilçesi Suluca Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehit Sekmen'in evinde taziyeleri kabul eden baba Ali Sekmen, oğlunun görev yerinde sıkıntılar yaşadığını belirtti. Baba Sekmen, "Oğlumla son izine geldiğinde ve geri görev yerine gittiğinde yaptığımız konuşmalarımızda komutanıyla konuşmamı istedi. Coşkun bana 'dengem yok, komutanlarıma söyleyin, ben dağda sıkıntı yaşıyorum, fırından almasınlar beni' demişti. Ben de komutanıyla konuşmuştum. Komutan da 'gereken yapılacak, sizin çocuğunuz bizim çocuğumuz, ilgileneceğim ama siz çocuğun hasta olduğunu söylemeyin. Ben o konuyu halledeceğim merak etmeyin' dedi kapattık. Konuşmadan sonra Coşkun'u fırından alıp göreve ormanlık alana göndermişler. Oğlum bizden ve çocuğundan ayrı kaldığı için çok üzüntülüydü" dedi.

Şehit Coşkun Sekmen'in İstanbul'da yaşayan ağabeyi Selahattin Sekmen, kardeşiyle konuşmalarında durumunun çok kötü olduğunu söylediğini ifade etti. Ağabey Selahattin Sekmen, "Kardeşim izne çıktığında ilk benim yanıma gelecekti. Ama direkt köye gelmiş. Coşkun'u aradım. Konuşmamızda benden helallik istedi. 'Benim ne olacağım belli değil, bana hakkını helal et' dedi. Onu İstanbul'dan Samsun'a yolcu ettim. Sonrada göremedim. Son olarak bir gece önce telefonla görüştük şakalaştık ve telefonu kapattı. Akşam babam aradı ve 'şehit oldu' dedi. Benim kardeşim gitti, ben yalnız kaldım. Ne yapacağım şimdi ben onsuz" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Coşkun Sekmen'in eşi Sibel Sekmen ise gözyaşları içinde 2 aylık oğulları Yusuf'u kucağına alarak, "O benim aşkımdı. O dün akşam 18.00 gibi aradı ama 7 saniye konuştuk. 'Komutanlar geliyor, ben seni sonra ararım' dedi ve kapattı. Ben ona özledim bile demiyordum sıkıntı yapmasın diye. Kimseden hiçbir şey istemiyorum. Benim Coşkun'um gitti ya her şey benim için bitti. O üzülmesin diyerek ona hiçbir şey söylemiyordum. O hep bizim yanımızda oldu ama ben onun yanında olamadım. O boğulurken hiç mi 'annem, evladım' demedi. Giderken çocuktan ayrılmak çok koydu ona. 'Bu ayrılık bana çok koydu Sibel' dedi. Coşkun'um askerlik yaptığı yerde devrecilikten, aç kalmaktan çok bunalmıştı" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Coşkun Sekmen'in kız kardeşi Aysun Kılıç ise, "'Bu akşam sen ne yedin' diye sordum. 'Ben kekle bu akşam yiyip karnımı doyurabilirsem yatacağım, nöbet tutacağım. Burası çok kötü. Şartlar kötü' diyerek doğunun şartlarının çok kötü olduğunu bana telefonda ağlayarak anlattı. Bizim Coşkun'umuz gitti, bizim yüreğimiz yandı, başkalarının yüreği yanmasın" dedi.

Şehit Coşkun Sekmen'in baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehidin Baba Ocağında Hüzün Hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement