Şehir'de tiyatro rüzgarı Mart'ta da esiyor - Son Dakika
Güncel

Şehir'de tiyatro rüzgarı Mart'ta da esiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, en güzel oyunlarını Mart ayında da sanatseverlerin izlenimine sunuyor.

01.03.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugüne dek birbirinden güzel oyunları ve Türk Tiyatrosunun klasiklerini izleyicisi ile buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Mart ayını da en beğenilen oyunlarıyla dolu dolu geçiriyor. Şehir Tiyatrosu, bu ay 'Arslan Bey'in Kerimesi' adlı ortaoyunu, 'Leyla İle Mecnun' adlı Yeşilçam güzellemesini ve usta yazar Orhan Asena'nın 'Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe' isimli oyununu sanatseverlerle buluşturacak.

'Tireli' adlı özgün ortaoyunu metninden uyarlanan ve E. Ertan Akman'ın düzenleyip yönettiği 'Arslan Bey'in Kerimesi', eğlenceli bir güldürü olarak izleyiciyi selamlıyor. Oyun, Nilüfer İlçesi'nde Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Sahnesi'nde; 2-16-30 Mart Çarşamba günleri saat 20.00'de sahnelenecek.

'Leyla İle Mecnun' adlı 'Yeşilçam Güzellemesi' de E. Ertan Akman tarafından derlenerek sahneye uyarlandı. 100. yılını geride bırakan Türk sinemasının hafızalarda yer etmiş, unutulmaz replikleriyle renklenen oyun; 'Leyla ile Mecnun'un aşk hikâyesinin Yeşilçam uyarlamasını gözler önüne seriyor. Uğur Mumcu Sahnesi'nde sergilenen oyun, 9 ve 23 Mart Çarşamba günleri saat 20.00'de başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir'de tiyatro rüzgarı Mart'ta da esiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement