Şehir Kimliği Çalıştay Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Şehir Kimliği Çalıştay Tanıtım Toplantısı

Kırşehir Valisi Şentürk: "Tarihi ve kültürel unsurlar kentlerin hafızasını oluşturur" Belediye Başkanı Bahçeci: "Şehrin ortak kültürünün ön plana çıkacağı bir platformda her şeyi yapabileceğimizi biliyoruz"

15.10.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, tarihi ve kültürel unsurların kentlerin hafızasını oluşturduğunu söyledi.

Şentürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kırşehir Belediyesince Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Şehir Kimliği Çalıştay Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, eski uygarlıklarda şehirlerin medeniyet olarak adlandırıldığını belirtti.

Kendi kültürünün var olmasının, kentlerin kimlikleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Şentürk, "Tarihi ve kültürel unsurlar kentlerin hafızasını oluşturur. Kültür, bir milletin hayat tarzına verilen isimdir. Bir kentin karakterinin oluşmasında kültür ruhu çok önemlidir. Eserler, milletlerin şehirlere vurdukları damgadır. Artık bizim kimliğimizin temsilcisi olmuşlardır" dedi.

Şentürk, şehrin kişilik ve kimliğinin oluşmasında en büyük katkının tarihi kişilerden kaynaklandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

" Balkanlar'da, Bosna'da bir cami gördüğünüzde, adeta kimliğinizi görürsünüz. Kırşehir'in kimliğinin oluşmasında en büyük katkı Cacabey, Aşıkpaşa, Ahi Evran'dır. Kentler kimlikleri ile hatırlanır ve yaşarlar. Milletimizin düşmanları dünyanın her tarafında tarihi eser ve kültürel varlıkları yok etmeye çalışıyorlar."

"Yaptığımız bütün işlerde ince detaylara çok dikkat ediyoruz"

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kent kimliği çalışması açısından Kırşehir'in önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Kırşehir'in köklü ve tarihi bir şehir olduğunu dile getiren Bahçeci, "Cumhuriyet döneminde bu kimlikten biraz uzak kalmış fakat yeniden ön plana çıkıyor. Şehrimizin yol haritasının çıkartıldığı bir neticeye hep birlikte ulaşacağız. Bu ve benzeri çalışmaları farklı kuruluşlarımızla da yaptık" diye konuştu.

Bahçeci, Kırşehir'in Cacabey, Ahi Evran ve Aşıkpaşa'yı yetiştiren  bir şehir olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehrimizde bir değişimin olduğunu görmek çok önemli. Yaptığımız bütün işlerde ince detaylara çok dikkat ediyoruz. Şehrin ortak kültürünün ön plana çıkacağı bir platformda her şeyi yapabileceğimizi biliyoruz. Neşet Ertaş ve eğitimdeki başarı tesadüfen ortaya çıkmış değerler değildir. İçimizde olanı göstermemiz ve ispatlamamız gerekiyor. Fikirlerimizi olgunlaştırmak ve tüm platformlarda birlikte olmak çok önem arz ediyor."

Moderatörlüğünü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan'ın yaptığı toplantıda, Şehircilik Bakanlığı Danışmanı İbrahim Acer, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Gedik ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yegen, katılımcılara sunum yaptı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehir Kimliği Çalıştay Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement