Şehir Merkezinde Kalan DSİ Sulama Kanallarının Üstü Kapatılacak - Son Dakika
Yerel

Şehir Merkezinde Kalan DSİ Sulama Kanallarının Üstü Kapatılacak

Şehir Merkezinde Kalan DSİ Sulama Kanallarının Üstü Kapatılacak

1965 yılında Manisa’daki tarım arazilerinin sulanması amacıyla DSİ tarafından yaptırılan sulama kanalları şehrin büyümesi ile birlikte şehir içinde kalınca tehlike saçan kanalların üzerinin kapanması gündeme geldi.

18.07.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1965 yılında Manisa'daki tarım arazilerinin sulanması amacıyla DSİ tarafından yaptırılan sulama kanalları şehrin büyümesi ile birlikte şehir içinde kalınca tehlike saçan kanalların üzerinin kapanması gündeme geldi. Özellikle sıcak havalarda serinlemek için kanala giren çocuklar bundan sonra boğulma riski taşımayacak.

Barbaros, Kazım Karabekir, Turgut Özal ve Atatürk Mahallelerinin içinden geçtiği DSİ sulama kanallarının son günlerde çocukların serinlemek amaçlı kullanmaları DSİ yetkilerini harekete geçirdi.

DSİ 22. Şube Müdürlüğünce incelenen kanalların üzerinin kapatılmasına karar verildi. DSİ 22. Şubeden yapılan yazılı açıklamada, "Manisa İlindeki tarım arazilerinin sulanması amacıyla 1965'li yıllarda işletmeye açılan Aşağı Gediz Sulamalarının bir bölümünün Manisa Merkezde yer aldığı, sulama tesislerinin hizmete alındığı dönemde etrafında hiçbir şekilde yerleşim birimi bulunmuyordu. Tamamen tarım alanlarının sulanmasına yönelik olarak projelendirilip inşa edildiği ve yıllarca amacı doğrultusunda Manisa çiftçisine hizmet ettiği, daha sonraki yıllarda sulama tesislerinin etrafında kaçak yerleşim birimlerinin oluşturulması sonucunda sulama alanlarının önemli bir bölümünün yerleşim alanına dönüştüğü ve sulama tesislerinin de yerleşim birimleri içinde kalmıştır. Küçük çocukların, yaşlıların korunması amacı ile yerleşim birimlerinden geçen sulama tesislerinin etrafının çelik hasır ve tel örgü ile kapatılarak önlemler alınmıştı fakat kanal etrafına çekilen demir korkulukların ve kafes tellerin bazı bölümlerinin yerlerinden söküldüğü ve direklerinin kırılarak tahrip edildiği görüldü. 7 Temmuz'da yerinde yapılan incelemede, hem tahrip olan korkuluklardan hem de sağlam olan korkuluklardan çocukların kanala yüzme maksatlı girdikleri görüldü. Potansiyel olarak boğulma hadiselerinin bulunduğu sulama kanalları ile ilgili DSİ Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilecek proje doğrultusunda hareket edilecek. Yüksek basınçlı kapalı sisteme dönüştürülmesi için proje çalışmalarına 2014 yılında başlanıldı. Proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip tüm şebeke önümüzdeki yıllarda kapalı sisteme dönüştürülmüş olacaktır" ifadeleri kullanıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehir Merkezinde Kalan DSİ Sulama Kanallarının Üstü Kapatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement