Şehir Tiyatroları İkinci Kez Almanya Seyircisiyle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Şehir Tiyatroları İkinci Kez Almanya Seyircisiyle Buluşuyor

Şehir Tiyatroları İkinci Kez Almanya Seyircisiyle Buluşuyor

"2. Frankfurt Tiyatro Festivali" basın toplantısı Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları'nın da katılımıyla Atlas Pasajı'nda gerçekleştirildi.

27.04.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan "2. Frankfurt Tiyatro Festivali" öncesinde yapılan basın toplantısına Şehir Tiyatroları sanatçıları ve Devlet Tiyatroları sanatçıları katıldı.

İstanbul Devlet Tiyatroları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın toplam beş oyunla katılacakları 2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nde, 130 civarında oyuncu, yönetmen, yazar ve tiyatro çalışanı Frankfurt'ta sanatseverlerle buluşacak.

2. kez festivale katılan Şehir Tiyatroları Almanya'nın Frankfurt-Langen-Rüsselsheim şehirlerinde Cibali Karakolu, Sırça Hayvan Koleksiyonu, Piti adlı oyunları sahneleyecek.

Festival Türk Tiyatrosunu Almanya'daTanıtacak

Toplantıda bu yıl ikinci defa yapılacak olan festivalin, Almanya'nın önemli sanat etkinlikleri arasına gireceğinden emin olduğunu belirten Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, "Festival, sanat adına şehre farklı açılımlar kazandıracak, çağdaş sanat anlayışımızın önemli bir göstergesi olacak. Tiyatronun en güzel yanlarından birisi de birleştirici olması. Bu etkinlikler, Türk sanatının ve Türk tiyatrosunun Almanya'da temsil edilmesi açısından da büyük önem taşıyor. Almanca üst yazıyla sahnelenen oyunlara, Alman misafirlerimiz büyük ilgi gösteriyorlar" dedi.

Festival programı çerçevesinde çocuklar için çocuk oyunları, Türk tiyatrosunun büyük ustaları ile paneller, fuaye sohbetleri ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Tiyatroları İkinci Kez Almanya Seyircisiyle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement