Şehir Tiyatroları'nda Süha Uygur Dönemi - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehir Tiyatroları'nda Süha Uygur Dönemi

Şehir Tiyatroları\'nda Süha Uygur Dönemi

Erhan Yazıcıoğlu'nun istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine Süha Uygur atandı.

05.01.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendisine verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle önceki gün Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinden istifa eden Erhan Yazıcıoğlu'nun yerine, Süha Uygur getirildi. 1 Ocak 1958 tarihinde Adana'da dünyaya gelen tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un oğlu Süha Uygue 6 Ocak günü ise açıklama yapıcak.

1980 yılında Necla -Nejat Uygur Tiyatrosu'nun Tiyatro Müdürlüğü görevini üstlenen ve 1992 senesine kadar bu görece devam eden Süha Uygur bu süre içerisinde, babası Nejat Uygur'un sergilediği bazı oyunlarda oyunculuk, yönetmen yardımcılığı ve yönetmenlik yaptı. 1993'te kardeşleri Süheyl ve Behzat Uygur ile beraber 'Genç Uygurlar Tiyatrosu'nu kurdu. Bu sürede 'Boynuz Kulağı Geçer', 'Tele Köle', 'Üç Salakşörler' oyunları sahnelendi. 2001 yılına kadar görevine devam etti. 2001 yılında Uygur Sanat oluşumunu kurdu.Ve babası Nejat Uygur'un hastalandığı 2006 yılına kadar da sürdürdü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Şehir Tiyatroları'nda Süha Uygur Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement