Şehir Tiyatrosu Aralık Ayında Gözde - Son Dakika
Güncel

Şehir Tiyatrosu Aralık Ayında Gözde

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aralık ayı boyunca 'Buzlar Çözülmeden', 'Gulyabani' ve 'Evlenme' oyunlarıyla seyircisiyle buluşacak.

24.11.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aralık ayında da en güzel oyunlarını sahnelemeye devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aralık ayında 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyununu Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM), 'Gulyabani' ve 'Evlenme' adlı oyunlarını da Tayyare Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturacak.

Türk Tiyatrosu'nun en önemli yazarlarından biri olan Cevat Fehmi Başkut'un Türk Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan oyunu 'Buzlar Çözülmeden', Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in yönetmenliğinde sahneleniyor. Kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikâyesini anlatan oyun, 2, 9, 16 ve 23 Aralık'ta Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Şehir Tiyatrosu'nun en özel oyunlarından biri olan Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Gulyabani'si de Volkan Özgömeç'in yönetmenliğinde sahneleniyor. Oyun, 11 – 25 Aralık Perşembe ve 16 – 26 Aralık Cuma günleri saat 20.00'de, 13 – 27 Aralık Cumartesi günleri de saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Şehir Tiyatrosu'nun ustalıkla sahnelediği bir diğer oyun ise Nikolay Gogol'un 'Evlenme' adlı oyunu. Ertan Akman'ın yönetmenliğinde seyirciyle buluşan iki perdelik müzikli oyun, 4 – 18 Aralık Perşembe ve 5 – 19 Aralık Cuma günleri saat 20.00'da, 6 – 20 Aralık Cumartesi günleri de Saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Tiyatrosu Aralık Ayında Gözde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement