Şehir Tiyatrosu İznik'te Nostalji Yaşattı - Son Dakika
Güncel

Şehir Tiyatrosu İznik'te Nostalji Yaşattı

Şehir Tiyatrosu İznik\'te Nostalji Yaşattı

'Her Yerde Tiyatro' projesi kapsamında 'Geçmiş Zaman Olur ki…' adlı oyunu İznik'te sahneleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, eski Ramazanların nostaljisini bugüne taşıdı.

14.07.2014 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İznik Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri kapsamında Ramazan Sokağında düzenlediği "Bir Başkadır İznik'te Ramazan" programının 9. gecesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Geçmiş Zaman Olur ki…' adlı oyunu İznik'te sahneledi.

"Geçmiş Zaman Olur ki…" oyununu ilgiyle izleyen ilçe sakinleri, eski Ramazan akşamlarının nostaljisini bugünde yaşadı.

Yoğun katılımın olduğu programda ekip sergilediği, tiyatroların yanı sıra, orta oyunu, meddah gibi sanat eserlerimizi de sergileyerek İzniklilerin büyük beğenisini topladılar. Geleneksel Türk Tiyatrosu metinlerinden derlenen oyunlarını sergileyen ekip gösteri sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin selamlarını İznik halkına ileterek, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'a getirmiş oldukları hediyeyi sundular.

Başkan Sargın, gösteri ile ilgili yapmış olduğu açıklamada "Bu gece bizlere yaşattıkları eğlenceli dakikalar için ve sergilemiş oldukları oyunlar ile bu kültürümüzü yaşattıkları için başta bu çalışmaların mimarı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar etkinlikler, sanata, sanatçıya ve kültürümüze sahip çıkmanın bir örneğidir. Bu kültürel değerlerimizi iler ki nesillere aktarmanın en iyi yolu da bunları yaşatmaktır. Tekrar verdikleri emekten dolayı sanatçılarımıza teşekkür ediyor, hemşehrilerime hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Tiyatrosu İznik'te Nostalji Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement