Şehir Tiyatrosu Sezonu Açıyor - Son Dakika
Güncel

Şehir Tiyatrosu Sezonu Açıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna, 4 Kasım Salı günü 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyunuyla başlıyor.

15.10.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyunuyla 'merhaba' diyecek. Yeni sezonun ilk oyunu, 4 Kasım Salı günü Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda sahnelenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda Türk Tiyatrosu'nun en önemli yazarlarından biri olan Cevat Fehmi Başkut'un Türk Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan oyunu 'Buzlar Çözülmeden' ile perde açıyor. Yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in yaptığı oyun, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikâyesini anlatıyor. Oyun, 4, 11, 18 ve 25 Kasım'da, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Şehir Tiyatrosu'nun bir diğer özel oyunu ise Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 'Gulyabani'si… Volkan Özgömeç'in yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun, 06-13 Kasım Perşembe ve 07-14 Kasım Cuma günleri saat 20.00'de, 08-15 Kasım Cumartesi günleri de saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Şehir Tiyatrosu'nun ustalıkla sahnelediği bir diğer oyun ise Nikolay Gogol'un 'Evlenme' adlı oyunu. İki perdelik müzikli oyun, Ertan Akman'ın yönetmenliğinde, seyirciyle buluşuyor. Oyun, 20-27 Kasım perşembe ve 21-28 Kasım cuma günleri saat 20.00'da, 22-29 Kasım Cumartesi günleri de Saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Tiyatrosu Sezonu Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement