Şehirde Yenilen PKK Kırsala Kaçtı! Özel Kuvvetler Peşlerine Düştü - Son Dakika
Güncel

Şehirde Yenilen PKK Kırsala Kaçtı! Özel Kuvvetler Peşlerine Düştü

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, PKK'nın şehir savaşında başarısızlığa uğramasının ardından kırsala çekildiğini ve özel kuvvetlerin kırsalda teröristlerin peşine düştüğünü yazdı.

02.06.2016 08:02  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, PKK ile mücadelede şehir savaşlarında sona gelindiğini yaz aylarıyla birlikte PKK ile mücadele kırsalda yoğunlaşacağını yazdı.

İşte o yazı:

"PKK ile mücadelede bir süredir sahada çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Şehir savaşlarının sonuna gelindi. Türkiye'de Suriye benzeri kantonlar oluşturma hayaliyle yola çıkan Kandil ağır bir yenilgi aldı. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, çok başarılı geçen Efes Tatbikatı'nın yapıldığı İzmir'den Nusaybin'e geçti, operasyonları denetledi, birliklere moral verdi. Oradan da Anadolu Kartalı Tatbikatı'na katılmak üzere Konya'ya geçti.

PKK şehirlerde başarılı olamadı. Ama bu şehirlerin terörden temizlendiği anlamına gelmiyor. Bu yaz ağırlık yine şehirlerde olacak. Şehirlerin terörden temizlenmesi, hendeklerin kapatılıp patlayıcıların temizlenmesi ve halkın huzur içinde yaşayabilmesi için çalışmalar sürecek. Güvenliği sağlayacak bir miktarda asker şehirlerde görev yapmaya devam edecek.

Şehirlerin terörden temizlenmesi için çalışmalar sürüyor. Ama yaz aylarıyla birlikte PKK ile mücadele kırsalda yoğunlaşacak.Sakın şimdiye kadar bir şey yapılmadı diye düşünülmesin. Şehir savaşları sürerken, TSK hem Kandil'de hem kırsalda PKK'yı baskı altında tuttu. Çok sayıda sınır ötesi operasyon yapıldı.

SINIRLARIMIZ İÇİNDE 5 BÜYÜK TERÖR KAMPI

Şehir savaşlarında başarısızlığa uğrayan PKK konsept değiştirdi, kırsala yöneldi. Daha az zayiat verdiği bomba yüklü araçlar ve uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcılarla eylem koymaya devam ediyor.

PKK'nın sınırlarımız içinde beş büyük kampı var.

Bunlar:

1- Ağrı Tendürek
2- Cudi-Gabar
3- Tunceli-Ali Boğazı
4- Bingöl Kiğı
5- Diyarbakır- Kulp Şenyayla

Kimi şehir savaşlarının yönetildiği, Türkiye- Irak ve Suriye arasındaki geçişin sağlandığı, kırsaldaki terör faaliyetlerinin planlanıp icra edildiği kamplar burası. Bomba yüklü araçlar bu kamplarda hazırlanıyor. PKK, hem şehir savaşlarındaki başarısızlığı örtmek hem de mevsim koşullarından yararlanmak için kırsaldaki kamplarını aktif hale getirdi. TSK'da buna karşı yeni bir mücadele konseptine geçti. "Önleyici vuruş" ya da "Terörü önleyici operasyon".

PLANLAMADAN OPERASYON AŞAMASINA GEÇİLİYOR

Masadaki konsept artık sahada. Planlamadan, operasyon aşamasına geçiliyor. Yeni süreçte PKK'nın sınırlarımızın içindeki kampları ve kırsaldaki hareketliliği hedef alınacak. Yeni konseptte, PKK eylem yapmadan etkisiz hale getirme amaçlanıyor.

Güvenlik birimleri ile konuşuyorum. Özel birliklerin bir süredir kırsalda PKK'ya yönelik, "Önleyici vuruş" operasyonları yaptıklarını belirtiyorlar. Gizlilik nedeniyle ayrıntı vermekten kaçınıyorlar ama, "İnlerine girildi" deniliyor.

Irak'ın kuzeyinde ve Ağrı Tendürek'teki PKK kamplarına yönelik operasyonlarda etkili sonuçlar alındığını söylemekle yetiniyorlar. Kırsaldaki özel birlik operasyonları nedeniyle PKK'lıların kalabalık gruplar halinde eylem yapma kabiliyetini kaybettiğini, 50-100 kişilik gruplar yerine, beşerli-onarlı gruplar halinde saldırdıklarını belirtiyorlar.

MGK ve Bakanlar Kurulu PKK ile kırsaldaki mücadeleyi ele aldı. PKK ile mücadele anlamında bu yaz çok sıcak geçecek. Kırsalda operasyonlar yoğunlaşırken yük, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı ile Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın üzerinde olacak. Operasyonların tamamlandığı il ve ilçelerdeki komando birlikleri kırsala kaydırılacak. Şehir savaşlarında büyük başarılar gösteren Jandarma Özel Harekât Timleri (JÖH) kırsaldaki operasyonlarda görevlendirilecek. "Önleyici terör konsepti" kapsamında kırsaldaki birlikler takviye ediliyor.

PKK'NIN KIRSALDAKİ İNLERİNE GİRİLECEK

Suriye konjonktürü nedeniyle terörle mücadelede zor bir süreçten geçiyoruz. 90'lı yıllar için "Düşük yoğunluklu savaş" denilirse yeni dönem nasıl tanımlanır, orasını bilmiyorum. PKK ile mücadelede en büyük sıkıntımız, Suriye'deki konjonktür.

Kimi zaman ABD ile kimi zaman Rusya'yla, çoğu zaman Esed rejimi ve İran'la işbirliği yapan, ortak operasyonlara çıkan bir PKK-PYD varlığıyla mücadele ediyoruz. Buna rağmen burası Suriye değil, Türkiye. PKK ile mücadelede yeni konsept masada.Bu kez PKK'nın, kırsaldaki inlerine girilecek."

Şehirde Yenilen PKK Kırsala Kaçtı! Özel Kuvvetler Peşlerine Düştü

Son Dakika Güncel Şehirde Yenilen PKK Kırsala Kaçtı! Özel Kuvvetler Peşlerine Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Gsd: Yw mılletı salak yerıne koyup konuşmayın 80 gündür gırmıyoruz kendı sehrımıze başarı Zafer dıyoruz onlar amaçlarına ulaştılar zaten bak surıyeye görürsun adamlar bır yere yoğunluşlamasını engellemek için yaptı bunu ve basardılar .. Buz başarı dıyelım sayıları Ikı yüzü gecmıyo ve bızımkıler yermı bın ve her Ikı günde bır değiştırme oluyo terorıstler hep aynı kışıler ama neyse bız Zafer dıyelım .. 27 11 Yanıtla
  • Uzman: Baharı bekleyenler hepsi topraga gomuldu yaz ayını bekleyenler şimdide inlerine gömulecek hahahah:) 30 8 Yanıtla
  • Antepli27: Bunlar sicandan ve faredende kisiliksiz baska ne diyeyim bana gore sozun bittigi yer bu eteklilerin pili bitti daha donusu yok temizlesin aslan mehmetcik 28 9 Yanıtla
  • derya: Turkiyenin kirmizi civgisi getti hala şehirde yenilen pkk oyunu akp 3 maymunu oynuyor 14 23 Yanıtla
  • Manşet: Tartışılır. 9 9 Yanıtla

Advertisement