Şehirler ve Kültürler Projesi, 25 Bin Genci Ağarlayacak - Son Dakika
Spor

Şehirler ve Kültürler Projesi, 25 Bin Genci Ağarlayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle, 25 bin gencin farklı kültürlerle tanışması amaçlanıyor.

16.07.2014 13:21  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Şehirler ve Kültürler Projesi"yle, 25 bin gencin farklı kültürlerle tanışıp, akranlarıyla diyaloglarını arttırması amaçlanıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 14-24 yaş arası gençlerin kabul edildiği "Şehirler ve Kültürler Projesi"nde, genç bireyler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmalarının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, proje kapsamında yurdun dört bir yanına misafir olacak 25 bin genç, temmuz, ağustos ve eylül ayları içinde gerçekleştirilecek etkinlikliklerden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Gezi ve etkinlik programları, 3 gece, 4 gün sürecek.

Proje kapsamında ilk olarak Adıyaman, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Tunceli, Sivas ve Şırnak kentlerinde yaşayan toplam 560 genç, Bursa, Manisa, Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Amasya'ya seyahat edecek.

Ağustos ve eylül aylarında da devam edecek olan projeye, Mardin, Malatya, Sivas, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Karabük, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sinop, Trabzon ve Van illeri evsahipliği yapacak.

Programa katılmak isteyen gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden başvuru yapabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şehirler ve Kültürler Projesi, 25 Bin Genci Ağarlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement