Şehirler ve Kültürler" Projesi - Son Dakika
Yerel

Şehirler ve Kültürler" Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında Siirt'te 40 kişi, Adana'ya geziye gönderildi.

20.08.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında Siirt'te 40 kişi, Adana'ya geziye gönderildi.

Proje kapsamında 14-24 yaş arası toplam 200 kişinin Adana ve Kahramanmaraş'a gönderileceğini belirten Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, gezilerin 40 kişilik kafileler halinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Gezilerle ilgili tüm masrafların Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca karşılandığını ifade eden Tekin, "Gezilerimiz kapsamında 40 kişilik ilk kafilemiz Adana'ya hareket etti. 3 gece ve 4 gün gerçekleşecek olan gezide gençlerin konaklaması Yüksek Öğretim ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda yapılacak. Gezi masraflarıyla ilgili gençlerden herhangi bir ücret alınmıyor. Projemiz 5 kafilenin gerçekleştireceği gezilerle sona erecek" dedi.

Geziyle gençlerin kültürel alışverişte bulunmaları ve gönüllülük bilincini geliştirmelerinin amaçlandığını ifade eden Tekin, şunları kayetti:

"Geziye katılan gençlerimiz, gittikleri yerlerin tarihi ve kültürel yerlerini görme fırsatı bulacak. Gezi kapsamında gençlerimiz huzur evi ziyaretleri, fidan dikme,  okul boyama, çöp toplama, kan verme gibi faaliyetleri gerçekleştirerek ve sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincini geliştirecekler."

İlk kafile, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç'ın da katılımıyla uğurlandı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehirler ve Kültürler' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement