Şehit 2 Korucu İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit 2 Korucu İçin Tören Düzenlendi

Şehit 2 Korucu İçin Tören Düzenlendi

Siirt’te görev dönüşü korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan 2 korucu için İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

26.08.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te görev dönüşü korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan 2 korucu için İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da insanlıktan nasibini almamış hainlere ve yurt içindeki destekçilerine gerekli cevabı yüce milletimizle birlikte vereceğiz" dedi.

Şirvan ilçesinin Oya köyünde görev dönüşü korucuları taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Remzi Yeğrek ve Cevdet Yeyrek için Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kurum yetkilileri, şehit korucuların görev arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Ambulansla tören alanına getirilen şehit korucuların cenazesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kısa öz geçmişleri okundu.

Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, yaşanan bu olayın güvenlik güçlerinin haklı ve kararlı olan mücadelesindeki inançlarını bir kat daha arttırdığını söyledi. Eren, "Bugüne kadar birlikte omuz omuza mücadele verdiğimiz aziz şehitlerimizin aramızdan ayrılması başta aile fertleri ve sevenleri olmak üzere hepimizi yaralamıştır. Acımız büyüktür. Bu korucularımızı tekrar hayata döndürme şansımızın da olmadığını biliyoruz. Ama biliyoruz ki korucularımız, rütbelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bir şey daha biliyoruz. Bu kahraman korucularımız fani dünyadan ayrılırken bizlere ve Türk milletine mesaj vermektedir. Bırakılan bu mesajı iyi anlamak gerekir. En temel insan hakkı olan yaşam hakkını ortadan kaldırmayı ve kardeşi kardeşe kırdırtan terör örgütü tüm belirtileriyle devam etmektedir. ve onlar bu belanın defi için şehit olmuştur. Bu olay vatan ve millet sevgimizi Atatürk ilke ve inkılapları ile Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılığımızı ve bunlara yönelik tehditleri bertaraf etme olan inancımızı bir kat daha artırmıştır. Değerli silah arkadaşlarım, sizlerin duygularına tercüman olmak için diyorum ki, bizler büyük Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda ve yüce milletine olan görev ve sorumluluğuna olan bilincinde, yolumuza devam edecek. Dün olduğu gibi bugün de yarın da insanlıktan nasibini almamış hainlere ve yurt içindeki destekçilerine gerekli cevabı yüce milletimizle birlikte vereceğiz. Aziz şehitlerimiz, bir millet vatan için ölmesini bilen evlatları var olduğu müddetçe yaşar. Bizler her ferdi ile bu duygu içinde olan yüce milletimizin evlatlarımız. Şerefin rengin varsa bu şehidimin rengidir. Milletini gururu, onuru ve şerefi varsa bu şehidin mezarıdır. Üzerinde dalgalanan bayraktır" dedi.

Daha sonra Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehitler defnedilmek üzere ambulansla Şirvan'ın Oya köyüne götürüldü.

Şehit cenazelerinin götürülüşü sırasında bazı korucular gözyaşlarına hakim olamadı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit 2 Korucu İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement